Perusopetus ja koulut

Perusopetus tulee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja.

Perusopetuksella on sekä kasvatus- että opetustehtävä. Tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Perusopetus tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden ja se on maksutonta. Opetuksen lisäksi oppikirjat ja muu oppimateriaalit sekä työvälineet ja aineet ovat maksuttomia.

Oppilaalla on myös oikeus saada jokaisena koulun työpäivänä maksuton, täysipainoinen ateria sekä tietyin edellytyksin maksuton koulukuljetus. Oppilaalla on myös oikeus saada maksutta opetukseen osallistumisen edellyttämä oppilashuolto. Vammaisella tai muulla erityistä tukea tarvitsevalla on lisäksi oikeus saada maksutta opetukseen osallistumisen edellyttämät apuvälineet ja muun muassa tulkitsemis- ja avustajapalvelut ja apuvälineet.

Kittilän kunnassa on kuusi perusopetuksen koulua. Kirkonkylällä toimii yksi yläkoulu (luokat 7-9) sekä alakoulu (luokat 1-6), joka on nimeltään Lukkarin koulu. Lisäksi alakouluja on Alakylässä, Kaukosessa, Sirkassa ja Raattamassa.

Koulusihteereiden palveluaika on maanantaisin klo 10.00-13.00 ja tiistaista torstaihin klo 9.00-13.00. Muina aikoina pyydetään ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla tai Wilman kautta. Lisäksi kunnanviraston ala-aulassa on koulutoimiston postilokero, johon voi jättää postia kunnanviraston ollessa auki.

Koulujen yhteystiedot ja sijainnit