Liikenne

Kittilään on hyvät tieyhteydet - Kittilässä risteävät kantatie 79 Rovaniemeltä (etelästä) ja Muoniosta (pohjoisesta) sekä kantatie 80, joka kulkee Sodankylästä Kittilän kautta Kolariin ja Ylläksen suuntaan.

Kittilään saapuu useita linja-autovuoroja päivässä, ja jatkoyhteydet toimivat myös Rovaniemen ja Kolarin rautatieasemilta. Kittilän lentoasema on vilkas ja kansainvälinen. Lentokenttäkuljetukset toimivat usein kutsuliikenteenä ja ennakkovarauksella, lisätietoja löydät Kittilän lentoaseman sivuilta.

Kittilän sisäisessä liikenteessä toimii palvelulinja. Alueella on myös useita kuljetus- ja taksipalveluja tarjoavia yrityksiä sekä autovuokraamoja. Yrityksiä voi etsiä Kittilän palveluhakemistosta.

Kunta vastaa katurakenteiden laadusta, kunnosta ja kunnossapidosta. ELY-keskus huoltaa yleisiä teitä ja yleisten teiden kevyen liikenteen väyliä.

 

Lii­ken­ne­ti­lan­ne-pal­ve­lu

Liikennetilanne-palvelu esittää Traffic Management Finlandin, Väyläviraston sekä Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom)  keräämiä tietoja liikenteestä havainnollisesti kartalla.

Avainsanat