Alakylän hautausmaiden historiakierrokset

Marttakumpu-kierroksella  kuljetaan seurakunnan hautausmaalta yksityiselle hautausmaalle Marttakumpuun. Matkan varrella pysähdytään hautakummuilla, joista kerrotaan  kiinnostavia henkilötarinoita ja ajankuvia. Matkan varrella sijaitsee rahanväärentäjä Janne Puurulan isän hauta sekä lapsen hauta, joka kertoo 30-luvulla riehuneesta tuberkuloosista. Matkalla  ohitetaan aidattu kohta, jossa on "palanen siunattua maata", esitellään Korte-Heikan hauta, teloitetun metsäkaartilaisen hauta ja sosialismin Lappiin tuoneen Paavo Ollikaisen hauta.
Marttakumpu-kierroksen voi tehdä omatoimisesti QR-koodein varustetun kartan avulla, karttoja löytyy seurakunnan hautausmaan ilmoitustaulun vierestä.

Toinen hautausmaan kierros tehdään seurakunnan hautausmaalla ja on nimeltään "Sodan koskettamat haudat". Se kertoo  hautakivien merkeistä ja mitaleista. Kierroksella esitellään  kuusi hautaa, joiden takana on henkilöhistoriaa sekä taustatietoja syystä, josta merkki on hautakiveen laitettu. Sodan koskettamat haudat -kierros vain opastettuna.

Maksuttomat kierrokset ovat varattavissa erikseen,  kesto vajaa tunti. Kierroksen maasto on enimmäkseen helppokulkuista, mutta pyötätuolilla tai rollaattorilla liikkuva tarvitsee epätasaisissa kohdissa avustajan.

Hautausmaiden historiakierrokset ovat varattavissa kesäisin. Kierrokset ovat maksuttomia, varaukset
Leena Neitiniemi-Upola, puh. 040 5610053.