Levi Snow Sport Academy

Snow Sport Academy käsittää kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa; huippu-urheilun ja monitaitolinjan lisäksi on tullut vapaalaskuun painottuva FreeRide –koulutus. Opiskelijoita vuosittain yhteensä 35-40, joista suurin osa opiskelee Kittilän lukiossa, mutta opiskelijoita on myös REDUn Kittilän yksikössä, sekä osittain myös Ounasvaaran Urheilulukiossa. Opiskelijoiden määrä tarkoittaa noin kolmasosaa koko lukion oppilasmäärästä.

 

Monitaitolinjalla opiskelija suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaaja- sekä lumilautailunohjaajakoulutuksen, jonka jälkeen hän on pätevä toimimaan hiihdonopettajan ammatissa. Levin hiihtokoulun opettajista noin neljännes on nykyisiä tai Snow Sport Academyn käyneitä oppilaita.

 

FreeRide -koulutuksessa opiskelija niin ikään suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaajakoulutuksen. Snow Sport Academyn aikainen koulutussisältö kuitenkin painottuu vapaalaskuun ja ennen kaikkea sen turvalliseen harrastamiseen. 

 

Huippu-urheilulinjalla oleva urheilija harjoittelee opintojen ohella ammattimaisesti tavoitteenaan saada urheilusta ammatti, päästä laskemaan kouluaikana oman kylän Levin Maailmancupissa ja sitä kautta maajoukkueeseen.

 

Levi Snow Sport Academy (ent. Levin Alppikoulu) on perustettu vuonna 1999, jolloin Kittilän lukion kahdella eri linjalla; huippu-urheilulinjalla ja monitaitolinjalla, aloitti seitsemän opiskelijaa. Snow Sport Academyn toiminnan kautta lukiosta on valmistunut reilusti yli 100 ylioppilasta.

 

Lisätietoja, ota yhteyttä: www.levisnowsportacademy.com/yhteystiedot

Ota yhteyttä
Jukka Markkanen
Titteli
Päävalmentaja
Puhelinnumero
Fyysinen osoite
Valtatie 11, 99100 Kittilä