Liikunta ja ulkoilu

Kittilän kunnassa on monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet.

Kittilän laajassa luonnossa voi liikkua kuntoillen, kalastaen, metsästäen ja marjastaen. Alueella on monia vaellus-, luonto- ja ulkoilureittejä ja lintutorneja. Kittilässä on laaja ja hyvin ylläpidetty latuverkosto aivan keskustassa, ja Levillä latuja on noin 180 kilometrin verran. Useissa kylissä on omia hiihtolatuja. Moottorikelkkareitistöä Kittilässä on 900 km.

Kittilässä kirkonkylällä on vuonna 2014 avattu monipuolinen urheiluhalli, jäähalli sekä jalkapallokenttä tekonurmella. Alueelta löytyy myös muita jalkapallo- ja jääkiekkokenttiä, kylpylä, kuntosaleja ja golfkenttä. Kittilän kylien liikuntapaikat on lueteltu kohdassa www.kittila.fi/kylien-liikuntapaikat. Revontuli-Opisto järjestää Kittilässä liikuntakursseja syys- ja kevätlukukausilla, liikuntakurssit on esitelty opiston nettisivuilla: www.revontuliopisto.fi/kurssit/liikunta/ lisäksi yhdistykset, urheilu- ja liikuntaseurat ja yksityiset yritykset tarjoavat monenlaista liikuntaharrastetta.

Levin matkailukeskuksessa voi harrastaa laskettelun, lumilautailun ja hiihdon lisäksi patikointia, pyöräilyä, frisbeegolfia ja monia muita erilaisia ulko- ja sisäliikuntalajeja. Lisätietoja löydät Levin sivuilta www.levi.fi.

 

Liikuntatoimi edistää liikunnan harrastamista

Liikuntatoimen tehtävä on ylläpitää Kittilän alueen liikuntapaikkoja ja edistää liikunnan harrastamisen mahdollisuuksia. Liikuntatoimi on mukana useissa liikuntatapahtumissa ja mukana järjestämässä esimerkiksi koulujen välisiä kilpailuja ja kilpailutoimintaa yhdessä urheiluseurojen kanssa. Liikuntatoimi osallistuu liikuntapaikkojen perustamishankkeiden toteuttamiseen sekä kunnossapitoon ja huoltoon. Liikuntatoimi järjestää myös ohjattua toimintaa erityisryhmät huomioiden.

Kittilässä liikuntatoimi kuuluu vapaan sivistystyön piiriin yhdessä nuorisotyön, kirjaston, kulttuuritoimen ja kansalaisopiston kanssa.

 

Liikuntapalvelut

Kittilän kunnan liikuntapalveluista vastaavat Revontuli-Opisto ja liikuntatoimi (erityisliikunta). Revontuli-Opiston liikuntakurssit on esitelty opiston nettisivuilla.

Liikuntapalveluita ja -harratusmahdollisuuksia Kittilässä tarjoavat myös useat yksityiset liikuntapalvelujen järjestäjät ja urheilu- ja liikuntaseurat.

Yhteystiedot
Liikuntatoimi, Kittilän kunta, Liikuntatoimisto, Valtatie 15, 99100 Kittilä
Liikuntapaikkojen hoitaja Leo Määttä, puhelin 0400 356 454
Huom. Jos numero ei heti vastaa, kannattaa soittaa hetken kuluttua uudelleen. Työkonetta ajettaessa ei puhelimen hälytysääni välttämättä kuulu.
 

 

Yhdyskuntainsinööri suunnittelee ja toteuttaa reittejä

Kittilän kunnan teknisen toimen yhdyskuntainsinööri toimii kunnan reittisuunnittelijana ja reittivastaavana. Yhdyskuntainsinööri vastaa reittien suunnittelusta, rakentamisesta ja rakenteiden ylläpidosta sekä Levin latu-, kelkka- ja patikkakartoista ja niiden saatavuudesta.

Yhdyskuntainsinöörin aluetta ovat Levin patikka-, luontopolku-, talvikävely- ja pyöräilyreitit. Pyöräilyreitti kulkee osin metsähallituksen vanhoilla patikkapoluilla ja metsähallitus vastaa niiden osien rakenteista. Yhdyskuntainsinööri vastaa myös keskustan latujen ja kelkkareittien opasteista, rakenteista ja kunnan taukopaikkojen puu- ja jätehuollosta - reiteillä on myös metsähallituksen taukopaikkoja joista he vastaavat.

Kunta ja Oy Levi Ski Resort Ltd toimivat yhteistyössä reittien ylläpidossa. Levi Ski Resort hoitaa Levin latujen ja kelkkareittien tamppaukset ja kunnan liikuntatoimi keskustan latujen tamppaukset. Kunta hoitaa myös Levin talvikävelyreitin pohjien tamppauksen ja Levi Ski Resort pitää sitä auki.

 

Yhteystiedot
Yhdyskuntainsinööri, tekninen toimi, Valtatie 15, 99100 Kittilä, puhelin 0400 862 532

 

Ota yhteyttä