Särestöniemi-museo

Reidar Särestöniemi

Reidar Särestöniemi (1925-1981) oli eräs merkittävimpiä lappilaisia kuvataiteilijoita. Hänen tunnetuinta tuotantoaan ovat suuret, erittäin vaikuttavat ja voimakkaat öljymaalaukset 1960-70-luvuilta. Särestöniemeä inspiroi erityisesti Lapin luonto, sen vuodenkierto ja värit. Tämä persoonallinen ja aikansa menestynein taiteilija asui opiskeluaikojaan lukuun ottamatta koko elämänsä Särestöniemen tilalla Kaukosen kylässä noin 25 km:n päässä Kittilän keskustasta. 

 

Särestöniemen laajalta museoalueelta löytyy taiteilijan elinaikanaan rakennuttamat Galleria ja Ateljee, sekä hänen sukunsa kotitila, yli sadan vuoden ikäinen Vanha Särestö. Lisäksi alueelta löytyy kahvilarakennus, josta löydät myös lipunmyynnin ja museokaupan. Vanhaa Särestön tilaa lukuun ottamatta muut rakennukset ovat suunnitelleet arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pieilä.   

 

Särestöniemi-museo

Galleriassa ja Ateljeessa on aina esillä Reidar Särestöniemen tuotantoa. Näyttelyt vaihtuvat Ateljeessa muutaman kerran vuodessa ja Gallerian päänäyttely uusiutuu vuosittain. Lisäksi kahvilarakennuksessa on vaihtuvia näyttelyitä. Lisäksi Särestössä järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia.

Avoinna ympäri vuoden, tiistaista lauantaihin.

Tarkista ajankohtaiset tiedot tapahtumista, aukioloajoista ja hinnoista museon omilta sivuilta www.sarestoniemimuseo.com

 

Näyttelyt

Galleria, Ateljee, Vanha Särestö ja Museon kahvila - Tiedot meneillään olevista näyttelyistä löytyy museon www-sivuilta www.sarestoniemimuseo.com

 

Tiedustelut:
Särestöniemi-museo, p. 016 654 480 (info), info@sarestoniemenmuseo.fi
Museonjohtaja Anne Koskamo, p. +358 (0)40 136 1112, anne.koskamo@sarestoniemenmuseo.fi