Kittilän kunnan visuaalinen ilme ja graafinen ohje

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Kittilän kunnan viestinnässä käytetään yhdenmukaista visuaalista ilmettä niin typografian, värimaailman kuin logojen osalta. Kunnan graafinen ohje helpottaa kunnan visuaalisen ilmeen soveltamista erilaisiin viestinnän tarkoituksiin ja antaa siihen tarvittavia työkaluja. Ohje auttaa pitämään suunnitellun ilmeen yhdenmukaisena ja hallittuna. Graafista ilmettä käyttävät kaikki Kittilän kuntaorganisaation toimialat ja yksiköt viestinnässään. Graafinen ilme, logo ja vaakuna yhdessä muodostavat kunnan tunnukseomaisen ja virallisen ilmeen.

 

 

Visuaalisen ilmeen taustaa

Kittilän kunnan visuaalinen ilme pohjautuu vuonna 2018 toteutettuun Kittilä 150 -juhlavuoden värikkääseen Ahman vuodenajat –ilmeeseen, jonka toteutti kittiläläislähtöinen suunnittelija Jukka Puljujärvi. Ilmeen käytöstä on laadittu graafinen ohje kunnan työntekijöille ja kunnalle graafisia töitä toteuttaville.

­Kittilän kunnahallitus päätti 150-juhlavuoden ilmeen saaman positiivisen kuntalaispalautteen ja juhlavuoden toimikunnan suosittelun perusteella ilmeen jatkokäytöstä. Ahman vuodenajat -ilme ja sen mukainen ahmalogo päätettiin otettaa kunnan uudeksi graafiseksi ilmeeksi. Kunnan vaakunan rinnalla käytetään keltaisen väristä ahmalogoa, johon on liitetty Kittilän visio: Kittilä – puhdasta kultaa.

Ohjeen soveltamisessa ja materiaalien käytössä voitte olla yhteydessä kunnan viestintään.

Ota yhteyttä
Miia Ritola
Titteli
Työvalmentaja / Viestinnän suunnittelija
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Fyysinen osoite
Teollisuustie 7 A, 99100 Kittilä