Valtakunnalliset nuorisopalvelut nuorille

Apuu-chat nuorille on valtakunnallinen keskustelualusta 7-15-vuotiaille lapsille. Apuu-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Apuu-chat on auki joka päivä klo 9-22.

LäksyApuu 6.-9 –luokkalaisille. Jääkö läksyt usein tekemättä? Tai etkö tiedä mistä aloittaa? Ei hätää. LäksyApuu auttaa! Palvelu on täysin maksuton, anonyymi ja auki sunnuntaista torstaihin klo 14-18

Suomen Mielenterveys ry:n Sekasin-chat nuorille luo toivoa ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia. Chat on suunnattu 12-29 -vuotiaille. Sekasin-chat päivystää ma-pe klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24.

Ensi- ja turvakotien liiton Lasten ja nuorten chatissä voit jutella aikuisen kanssa arkisin klo 15-18.  Usein auttaa jo se, että juttelee aikuisen kanssa. Chatissä ei tarvitse kertoa nimeä ja se on täysin luottamuksellinen.

Digitaalinen nuorisotalo Netari chat ja wa luottamukselliseen jutteluun sekä erilaisia mahdollisuuksia tavata kavereita: Twitch striimauspalvelu jossa voi katsella muiden pelejä tai julkaista omaasi. Momio on turvallinen sosiaalinen media, jossa voit jutella muiden kanssa ja tuunata omaa hahmoasi. Minecraft-palvelimella voi jutella ohjaajien kanssa tai tutustua muihin nuoriin. Netarin Discordissa jutellaan nuoria kiinnostavista aiheista laidasta laitaan.

MLL nuorten netti ja auttava puhelin. Nuorten netistä löytyy kattavasti tietoa esim. aiheista: seksuaalisuus, ihmissuhteet, kiusaaminen, mieli ja keho, netti ja media, koulu ja työ sekä arki. Lasten ja nuorten puhelin päivystää numerossa 116 111 Puheluihin, kirjeisiin ja chat-keskusteluihin vastaavat vaitiolovelvolliset, vapaaehtoiset aikuiset, joilla on aikaa kuunnella. Voit soittaa lasten ja nuorten puhelimeen: ma–pe klo 14–20 ja la–su klo 17–20. Puhelin on avoinna vuoden jokaisena päivänä. 

Tukinetistä löytyy laaja määrä eri teemaisia yksilö ja ryhmächättejä. Voit hakea ensin aiheen mukaan esim. erilaisuus, ihmissuhteet, mielenterveys, seksuaalisuus&sukupuoli ja sen jälkeen valita ikäluokaksi nuoret. 

Hukkaputki on interaktiivinen tarinapeli.

Seta ry on sateenkaari-ihmisten ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö.

Seta ry:n Verkkonuorisotalo Loiste on 13-20-vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu verkkonuorisotalo Discordissa. Loiste tarjoaa paikan vapaamuotoiseen kohtaamiseen turvallisemmassa tilassa, jossa on aina verkkonuorisotalon auki ollessa paikalla ohjaajia.

Sexpo Seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija

Walkers toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

 

Parisuhde ja ero:

Väestöliiton internet sivustolta tietoa parisuhteeseen liittyvistä asioista. Alle 35 vuotiaiden maksuton psykoterapeutin päivystyschat (to klo 15-17 ja pe klo 18.20) parisuhteen ongelmiin ja erikseen myös ajanvarauschat.

Hyväkysymys.fi on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saat tukea ja tietoa, kun elämä askarruttaa mm parisuhteesta.

Parisuhde Katajan sivuilta löydät mm. parisuhteen harjoituksia sekä tietoa heidän parisuhteen luennoista. Parisuhdepuhelin on suunnattu kaikille, jotka kaipaavat tukea parisuhteeseen liittyen tai tietoa eri palveluista parisuhteen tueksi. Puhelin palvelee ma kello 14-16. Parisuhdepuhelimen numero on 050 337 9053.  Parisuhdeteemainen päivystyschat palvelee ti-ke kello 12-15.

Lapin ensi- ja turvakodin kriisikeskus: Apua ja tukea akuuttiin erotilanteeseen uskottomuus- ja pettämiskokemuksista selviytymiseen ja eron harkintatilanteisiin. Keskusteluaikoja (yksilö ja parikeskustelut, 1-5 kertaa) ajanvarauksella ma-pe klo 8:00-18:00 välille. Ajanvaraus puhelimitse ja tekstiviestillä (p.040-553 7508) tai nettiajanvarauksella (https://omavaraus.fi/rs52jb9pa7)

Ensi- ja turvakotien liiton Apua eroon sivustolta löytää tietoa eroon liittyen vanhemmille, lapsille ja nuorille sekä Kaksi kotia –sovelluksen, jossa työkalut arjen hoitamiseen, kun lapset asuvat kahdessa kodissa. Ensi- ja turvakotienliiton Lasten ja nuorten chat: Kun haluat apua ja tukea: vanhempien eroamiseen liittyvistä aiheista, vanhempien huonoista väleistä ja kodin ilmapiiristä, nuoren omiin seurustelu- ja ihmissuhteisiin liittyvistä asioista Ma-pe klo 15-18, myös anonyymisti

Yhden vanhemman perheiden liiton Perhesuhteet ja vanhempien ero -chat Sekaisin Gaming Discordissa. Tule juttelemaan perhesuhteista, vanhempien erosta ja muista mietityttävistä jutuista Sekaisin Gamingiin aina kuun toinen torstai klo 15.30-17.

 

Väkivalta:

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

Lapin ensi- ja turvakodin Lähisuhde ja väkivaltatyön avopalvelu: Keskusteluapua aikuisille, nuorille (13-17 v.), 7-12 vuotiaille lapsille sekä perheille ajanvarauksella myös etänä: haasteelliset ja pitkittyneet erotilanteet, henkisen tai fyysisen väkivallan uhka, huoltajuus ja lasten tapaamisten kiistat, vieraannuttaminen, vainoaminen ja erotilanteissa myös lapsille tukea.

Ensi- ja turvakotien liiton - Nettiturvakoti

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia tarjoamalla heille tietoa, keskusteluapua sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä. Sivustolla autetaan myös väkivallan todistajina tai kohteina olleita lapsia ja nuoria.

  • Sivuilta voi ladata Turvakamu sovelluksen, lisäämään lapsen tai nuoren turvallisuutta sekä tukemaan väkivallasta selviytymistä.
  • Ensi- ja turvakotien liitto ry:n Nuoren turvakortti.
  • Ensi ja turvakodin Nettiturvakodin Chat -keskustelujen aiheena on väkivalta tai sen uhka perheessä tai läheisissä ihmissuhteissa. Lasten ja nuorten chat auttaa alle 18 vuotiaita, kun kotona tai läheisissä suhteissa on turvattomuutta tai väkivaltaa. Lasten ja nuorten chat päivystää arkipäivisin klo 15-18.

Miessakit ry:n Lyömätön Linja on lähisuhde- ja perheväkivaltaan erikoistunut toimintamuoto miehille, josta saa tukea valtakunnallisesti puhelin- ja verkkovälitteisesti.  Väkivaltaa kokeneet miehet -toiminta tarjoaa apua henkistä tai fyysistä väkivaltaa kotona tai kadulla kokeneille miehille. Keskusteluapua voi saada puhelimitse, sähköpostilla, yksilötapaamisissa ja ohjatuissa vertaisryhmätapaamisissa.

Naisten Linja auttaa väkivaltaa kokeneita naisia, tyttöjä ja heidän läheisiään. 

Turvasuunnitelma väkivaltatilanteeseen tai sen uhkaan kotona.

Mitä mulle nyt tapahtuu -opas: nuorelle, joka on joutunut pahoinpitely- tai seksuaalirikoksen uhriksi.

Nuortenexit ry tarjoaa 13–29-vuotiaille tietoa omista rajoista ja seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta sekä tukea seksuaaliväkivallan ja häirinnän tilanteissa. Tarjoamme Nuorten Exitissä Teams-etäyhteydellä lyhytkestoista keskusteluapua 13-29-vuotiaille nuorille.

 

Päihteet:

Lasinen lapsuus Nuorten sivuilta löytyy tietoa, ohjattuja nettiryhmiä ja chatteja 12-25v. nuorelle, kun kodin aikuisten juominen mietityttää tai ahdistaa. Sivuilta löytyy vertaistukea lasista lapsuutta eläviltä nuorilta, turvallisen aikuisen, keinoja helpottaa omaa tilannettasi, tietoa aikuisten päihteidenkäytöstä, sen vaikutuksista läheisiin sekä kuinka voit hakea ja saada apua.

Irti huumeista ry Valtakunnallisia vertais- ja ammattitukipalveluita huumeongelmaisten läheisille, toipuville ja huumeita käyttäville. Valtakunnallinen auttava puhelin tarjoaa tukea sekä tietoa liittyen huumekysymyksiin. 

Ehyt ry Alkoholiin, nikotiinituotteisiin ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella Ehkäisevän päihdetyön EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. Toimintaa ja palveluja lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen sekä opiskelijoille, työikäisille ja ikääntyneille. Maksuton 24/7 jokaisena päivänä auki oleva päihdeneuvontapuhelin.

Päihdelinkki Päihdelinkki-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkistä löytyy kattavan tietopankin lisäksi testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelu. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille, pelaajille, läheisille ja kaikille riippuvuustiedosta kiinnostuneille. 

 

Terveys ja mielenterveys:

Terveyskylän Lastentalo on erikoissairaanhoidon palvelu, jossa on tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Lapset voivat tutustua sairaalaklovnien seikkailuihin sekä kurkistaa, keitä sairaalassa on töissä.​

Terveyskylän Nuortentalosta löydät tietoa pitkäaikaissairaiden nuorten elämästä ja nuor​​ille suunnatuista palveluista, hoidon siirtymisestä aikuispuolelle sekä tukea omahoitoon.

Nuorten mielenterveystalosta voit hakea neuvoa ja apua, tietoa mielenterveydestä, itsearviointi ja omahoito sekä vanhemmille ja ammattilaisille tietoa. 

Mielenterveystalosta löydät tietoa teemoitta, kohderyhmittäin ja diagnoosittain. Omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita, palveluhakuja sekä nettiterapiaa jonne pääsee lääkärin lähetteellä ympäri Suomen.

Suomen Mielenterveys ry:n MIELI sivuilta löytyy mm. materiaaleja, työvälineitä ja koulutuksia, sekä palvelut kriisipuhelin, chat,  ajanvaraus kriisikeskukseen sekä vertaistukiryhmiä. 

Yeesi Nuorten oma valtakunnallinen mielenterveysseuran sivuilta löytyy mm. Tsemppibotti joka tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asioita toisille.