Historiallinen suora reittilento Keski-Euroopasta Kittilään kesällä 2025

Kuva
Discovery Airlines lentokone taivaalla

Tiedote 12.8.2024, Visit Levi

Kesällä 2025 Kittilään lennetään ensimmäinen suora reittilento lumettomaan aikaan, kun Discover Airlines aloittaa ympärivuotiset lennot Frankfurtista. Tämä on merkittävä reittiavaus koko Lapille.

Lento ei ainoastaan helpota matkustamista Keski-Euroopasta Lappiin, vaan se myös vahvistaa koko Lapin alueen matkailua ja vie koko aluetta kohti ympärivuotista, kansainvälistä matkailukohdetta.

- Tämä ensimmäinen suora, kesän reittilento on suuri askel Lapin ympärivuotisen matkailun kehityksessä ja tulee vaikuttamaan positiivisesti alueen talouteen sekä vetovoimaan. Olemme huomanneet, että parin viime vuoden aikana kiinnostus Lapin kesää kohtaan on kasvanut selvästi. Tämä on hyvä avaus, josta koko Lapin kesämatkailun kehitys saa varmasti positiivisen sysäyksen, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

Discover Airlines on jo aikaisemmin vahvistanut talven reittilentonsa Frankfurtista Kittilän lentoasemalle, kun lentoyhtiö lentää kahdesti viikossa joulukuusta maaliskuun loppuun. Huhtikuussa 2025 Discover Airlines laajentaa lentotarjontaansa Kittilään kahdella reittilennolla viikossa. Poikkeuksena on toukokuu, jolloin lentoja on yksi vuoro viikossa. Reittiä lennetään 180-paikkaisella Airbus A320−200 -lentokoneella.

 

Tunturi-Lapin toimijoiden tiivis yhteistyö tuo suorat lennot Kittilään


Visit Levi ja Visit Ylläs ovat tehneet aktiivisesti yhteistyötä Kittilän lentokentän saavutettavuuden parantamiseksi parin viime vuoden aikana Kittilän ja Kolarin kuntien tuella.

- Tunturi-Lappi alueena on tehnyt kovasti töitä kansainvälisten kesälentojen eteen. Olemme edenneet hyvin kohti aidosti ympärivuotista toimintaa kansainvälisten vieraiden kanssa. Tähän asti Lapin kesämatkailu ollut paljon kotimaisten vierailijoiden varassa, kertoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Kati Vehmas.

Neuvotteluita lentoyhtiöiden kanssa tuki Kittilän ja Kolarin kuntien EU-rahoituksella tekemä tutkimus kesällä 2023 kuudella Keski-Euroopan markkinalla. Tutkimus osoitti, että kiinnostusta Lapin kesää ja syksyä kohtaan on olemassa.

- Tutkimus on ollut erittäin hyvänä tukena, kun olemme käyneet keskusteluja lentoyhtiöiden kanssa kesälennoista. Aikaisemmin tällaista dataa on ollut vähän käytössä. Saavutettavuusasiaa on edistetty yhteistyössä Finavian, Kittilän sekä Kolarin kunnan kanssa. Kiitos kaikille kumppaneille ja Finavialle asian edistämisestä, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

 

Ympärivuotisuus on avain hallittuun kasvuun


Visit Levi ja Visit Ylläs uskovat, että hallittu ja vahvuuksia tukeva kasvu syntyy nimenomaan ympärivuotisuudesta. Tasaisempi asiakasvirta helpottaa alueen työllisyys- ja asuntopolitiikkaa sekä parantaa aluetaloudellisia vaikutuksia. Nämä tekijät mahdollistavat ympärivuotisesti kestävät valinnat ja kokonaisvaltaisen vastuullisuuden, jotka huomioivat niin ympäristön, paikalliset asukkaat kuin matkailijat.

Markkinatutkimus myös osoitti, että kaikilla markkinoilla vastaajat olivat kiinnostuneita Lapin olemassa olevista vahvuuksista kuten patikoinnista, kansallispuistoista, maisemien katselusta, keskiyön auringosta ja suomalaisesta mökkikokemuksesta. Tutkimuksen mukaan matkustajat haluavat nähdä useita kohteita samalla matkalla. 

- Kesän reittilennon asiakkaat ostavat enemmän lisäpalveluita paikan päällä, kuten esimerkiksi kuljetus- ja opaspalveluita. Nykyisiä talven toimintamalleja ei voida kopioida suoraan kesälle, sillä kohderyhmien käyttäytyminen on erilaista. Tämä avaa meille myös alueellisesti uusia toimintamalleja sekä tapoja tarjota palveluita ja tuotteita, sanoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Kati Vehmas.

Saksalainen Discover Airlines on lomalentoyhtiö, joka kuuluu Lufthansa-konserniin. Se tarjoaa Kittilän lentokentältä yhteyden Lufthansa-konsernin ja sen kumppaneiden maailmanlaajuiseen verkostoon. Tämä parantaa Tunturi-Lapin saavutettavuutta ympäri maailmaa, samalle tarjoten paikallisille, lappilaisille asukkaille laajan kauttauksen esim. kesälomakohteita. Liput ovat nyt myynnissä Discover Airlinesin verkkosivuilla.

 

www.levi.fi

 
Teksti Visit Levi
Kuvat Discover Airlines

Lisätiedot:
Kati Vehmas, toimitusjohtaja, Visit Ylläs, puh. 040 512 7203, email kati.vehmas@yllas.fi   
Satu Pesonen, toimitusjohtaja, Visit Levi, puh. 040 820 9419, email satu.pesonen@visitlevi.fi