Kittilän kunnan väkimäärä nousussa, TE-uudistus, strategiatyö sekä ilmastosuunnitelman laadinta etenevät

Kuva
Kolmen lumessa valetajan varjot tunturin laitaa vasten

Ajankohtaistiedote 2.2.2024, Kittilän kunta

 

Kittilän väestön määrä oli vuodenvaihteessa 6 814 asukasta osoittaen kasvua. Muuttovoittoinen kunta kasvattaa väestöään, asiaan tietysti vaikuttaa matkailun sesongin tarjoama mahdollisuus työllistyä alueelle. Kittilän kuntastrategian päivittämisessä on noussut esille muun muassa maankäyttö ja asuntokysymykset, jotka liittyvät työllistymisen mahdollisuuksiin ja asumisen mahdollisuuksiin kunnassamme.

 

Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueen kunnat ovat nimenneet nyt ohjausryhmän jäsenet työllisyysalueen valmisteluun. Ohjausryhmä aloittaa työnsä Kittilän toimiessa vastuukuntana. TE-toimiston kanssa tehdään yhteistyötä myös hankinta-asiantuntijuuden vahvistamiseksi, koska laaja-alaisesti kaiken tyyppiset työvoimakoulutus- ja palveluhankinnat työllisyysalueellamme vaativat osaamista.  Nykyiset alueemme työvoimapalveluista vastaavat valtion työntekijät ja viranhaltijat siirtyvät liikkeenluovutusperiaatteella yt-menettelyssä Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueelle yhteisen työllisyyssuunnitelman mukaisesti.  Suunnitelmat hyväksyttiin kuntien valtuustoissa sopimusten yhteydessä ja poikkeuslupahakemuksen jättämisen yhteydessä. Työllisyysalueet aloittavat 1.1.2025.

 

Kunnanhallitus käsitteli tiistaina Levi Kampus –hankehakemusta. Hankkeessa on tarkoitus vahvistaa alueen koulutuksellista tarjontaa, auttaa yritysten mahdollisuuksia työvoiman rekrytointeihin ja edistää kansainvälistä osaamista. Ajatus on tehdä laaja-alaista yhteistyötä, koska riittävän työvoiman saaminen alueelle on haaste tulevaisuudessakin.

 

Kittilän kunnan strategiatyöhön toivotaan kaikkien kuntalaisten, asukkaiden ja Kittilän alueesta kiinnostuneiden osallistumista – sen voi tehdä nyt vastaamalla kyselyyn, jossa pääsee kertomaan, mitä asioita tulisi painottaa eniten Kittilän kunnan tulevaisuuden kehittämisessä. Kyselyn vastauksia käytetään Kittilän kunnan strategiatyön apuna. Kyselyssä pääsee myös näkemään muiden ajatuksia ja äänestämään niistä. Linkki kyselyyn on kunnan verkkosivuilla kittila.fi, etusivun uutisissa.

 

Kittilän kunnassa on aloitettu ilmastosuunnitelman laadinta. Ympäristö-ja rakennuslautakunta nimesi  kokouksessaan ilmastosuunnitelman ohjausryhmään luottamushenkilöedustajaksi Ahti Ovaskaisen. Aluksi kartoitetaan kunnan ilmastovaikutusten nykytilanne ja seuraavaksi päätetään tavoitteet, joihin kunnan toiminnassa tähdätään ilmastovaikutusten vähenemiseksi. Tavoitteita ja toimenpiteitä pohditaan yhdessä kuntalaisten, yrittäjien ja muiden sidosryhmien kanssa. Kittilän kunnan ilmastosuunnitelman sisältöön voi tulla vaikuttamaan yleisötilaisuuteen to 15.2.2024 klo 8.30 Levillä tai Kittilässä klo 18.00 valtuustosalissa. Lisätiedot tilaisuuksista on kunnan verkkosivuilla kittila.fi, etusivun uutisissa.

Ota yhteyttä