Kittilän kunnan vuoden 2023 talousluvut näyttävät pirteiltä ja ennakoivat monenlaista kasvua vuodelle 2024

Tiedote 19.1.2024, Kittilän kunta

Tammikuu on käynnistänyt uuden alkavan vuoden ja viime vuosi päivittyy muun muassa talouslukujen puitteissa osaltaan. Kittilän kunta näyttää elinvoimaiselta. Kunnan verotulot olivat yhteensä 26,3 miljoonaa euroa ja ylitti reilusti talousarvion 22 miljoonan euron ennusteen. Kaikki verokannat ylittivät odotukset. Lainakanta on nyt ennätysalhainen, vain 680 euroa/asukas.

Tilanne on mielenkiintoinen myös väkiluvun kasvun osalta, koska vuoden 2022 marraskuussa se oli 6637, ja marraskuun lopulla 2023 väkiluku oli peräti 6749 henkilöä. Kunnan hyvä työllisyystilanne nostaa väkilukua. Kittilä olikin kuntien elinvoimaa, vetovoimaa ja pitovoimaa mittaavalla EVP-indeksillä mitattuna oman kokoluokkansa kunnista kärkikastissa. Myönteinen kehitys ennakoi kasvua ja ohjaa kunnan investointitarpeita. Vuonna 2023 kunta investoi 16 miljoonan euron edestä. Edellä mainitut luvut ovat poikkeuksellisia vastaavan kokoluokan kuntiin vertailtaessa.

Kittilän kunnassa käynnistyy tulevalla viikolla kuntastrategian päivitystyö. Kunnan luottamushenkilöitä ja henkilökuntaa sekä kunnan sidosryhmiä on pyydetty tapaamisiin, jotta saadaan hyvä pohja uudistustyölle. Myös kuntalaisia on tarkoitus osallistaa verkkokyselyn avulla.

Kittilän uuden kirkonkylän koulun valmistumisen aikataulu tarkentuu myös ensi viikon myötä, kun tarvittavat työmaakokoukset pidetään.

Kittilän rakennus-ja ympäristölautakunnan alaisuudessa myös rekrytoinnit etenivät - uusi ympäristötarkastaja on ehtinyt aloittaa viimevuoden puolella ja nyt tammikuussa aloitti uusi ympäristösihteeri.

 

Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi