Kittilässä vahvistetaan nuorten taideyhteisön toimintaa

Kuva
taidetarvikkeita pöydällä

Tiedote 27.5.2025, Kittilän kunta

 

Kittilän kunnan nuorisotoimessa on alkanut kevään 2024 aikana uusi hanke, KINUTA – Kittilän nuorten taideyhteisötoiminta. Tavoitteena on vahvistaa Kittilän nuorten taideyhteisön toimintaa, tarjota eri materiaaleja ja avustaa nuorten omien töiden näytteille asettamista.

Ajatukset ja tarpeet hankkeeseen ovat lähteneet suoraan nuorilta itseltään.
- Siksi on oleellista, että taideyhteisön toimintaa suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan yhdessä nuorten kanssa. Heidän tarpeita, toiveita ja ajatuksia kuullaan, testataan ja toteutetaan. Nuorten omaa osaamista tuodaan esille mm. omien projektien järjestämisessä ja vertaisohjaamisessa, kertoo hankkeen koordinaattori Henna Marttila.

Nuorten taideyhteisötoiminta -hanke on jo ollut mukana mm. Kittilän kulttuuriviikolla ja nuorten teatteriryhmän tapahtumissa. Kesälle on suunnitteilla myös tapahtumia.

Taideyhteisön toimintaa voi seurata tällä hetkellä mm. instagramissa @kittilannuortentaideyhteiso. Nuorten taideyhteisön toimintaan pääsee mukaan kaikki kiinnostuneet. Yhteyttä voi ottaa somen kautta tai suoraan hankkeen koordinaattoriin.

KINUTA -hankkeen kesto on suunniteltu vuoden 2024 loppuun asti. On kuitenkin tarkoituksena, että nuorten taideyhteisö toimintana jatkuisi hankkeen päättymisen jälkeenkin.

Lisätiedot:
Henna Marttila, Nuorten taideyhteisön koordinaattori, nuorisopalvelut, Kittilän kunta, puhelin 040 587 8074, henna.marttila@kittila.fi
Sanna Seppälä, nuorisosihteeri, Kittilän kunnan nuorisopalvelut, Kittilän kunta, puhelin 040 571 2103, sanna.seppala@kittila.fi