Kunnanjohtajan ajankohtaistiedote: Hiihtokausi avattu ja ympärivuotisuustyö palkittu Levillä, kunta katsoo eteenpäin kartoittamalla tarpeita ja kaavoittamalla

Kuva
Perinteisen hiihtosuksien kärjet ladulla, aurinkoinen ilma

Tiedote 4.10.2024, Kittilän kunta

Levin laskettelu - ja maastohiihtokausi avataan tänään perjantaina 4.10.2024. Eturinteille on säilötty ennätysmäärä lunta, joten laskettelijoille on heti kauden alkuun enemmän laskettavaa kuin aikaisemmin. Avajaisiin liittyen on paljon kokoperheen tapahtumia viikonlopun ajan. Avajaisia voidaankin juhlia iloisissa merkeissä, sillä Levi Ski Resort palkittiin juuri vuoden lappilainen matkailuteko –palkinnolla. Maajoukkueiden edustajia on alueella harjoittelemassa runsain joukoin, ja majoitusvuorokausia on varattu todella iso määrä heidän toimestaan Leviltä. Kaiken kruunaa nyt alkutalvesta marraskuussa laskettava miesten ja naisten maailmancupin osakilpailu Levillä. Maailmancup on iso ponnistus koko matkailukeskukselle ja tuo näkyvyyttä koko Suomelle. Osakilpailut järjestetään tulevan kauden aikana vain 11 maan rinteillä, joiden joukossa Suomi ja Lappi saa myös alppilajeissa loistaa.

Levi Ski Resort palkittiin Vuoden 2024 Lappilainen Matkailuteko –palkinnolla vahvasta työstä ympärivuotisuuden ja sesonkien pidentämisen eteen torstaina 3.10. vuosittaisessa Lapin matkailuparlamentissa Rovaniemellä. Tehty työ on siis huomattu muuallakin. Onnittelut palkitsemisesta! Palkitsemiseen oli vahvat perustelut: Levillä talvikausi on saatu pidennettyä seitsemään kuukauteen innovatiivisella lumen säilömisellä ja korkeatasoisella lumetuksella. Lumivarmuuden ansiosta alppihiihdon maailmancupin osakilpailuja on järjestetty Levillä jo 20 vuotta, ja se on tuonut valtavaa maailmanlaajuista näkyvyyttä niin Leville kuin koko Lapille. Lisäksi Levi Ski Resort on panostanut jo pitkään kesäkauden palveluihin kuten seikkailupuistoon, aktiviteettipuistoon ja Bike Parkiin. Osoituksena Levin ja koko Tunturi-Lapin ympärivuotisen matkailun kehityksestä kaksi eri lentoyhtiötä on jo julkaissut kansainväliset reittilennot Kittilään kesällä ja syksyllä 2025.

Kunta menestyi EVP-indeksillä. Kittilän kunta on pitkäjänteisen työn tuloksena noussut oman kokoluokkansa kuntien keskuudessa kärkikastiin: Elinvoimaa, vetovoimaa ja pitovoimaa mittaavalla EVP-indeksillä vertailtuna Kittilä on Suomen neljänneksi menestynein kunta ja elinvoimassa mitattuna koko Suomen parhaiten menestynyt. Kittilän kunnan kehitys on ollut huimaa viime vuosina. Vielä vuosikymmen sitten Kittilä paini toisenlaisen tilanteen kanssa. Väkilukukin kävi muun muassa 2000-luvulla jo lähes 5500 asukkaan tasolla, mutta on noussut sieltä 6800 asukkaan tasolle muuttoliikkeen ansiosta.  Nyt talouden vakavaraisuutta kuvaa esimerkiksi se, että Kittilän kunta on rakennuttanut uuden alakoulun ilman ulkopuolista rahoitusta. Matkailun ja kaivosteollisuuden menestyminen alueella on tuonut vakautta talouteen, samoin yritysten määrän tasainen kasvu - kunnassa on noin 900 yritystä. Nyt satsataan elinvoimaisuuteen: kunnalla on rakenteilla rivitaloja, ja lumettoman ajan aktiviteetteihin on panostettu tänä kesänä esimerkiksi uudella skeittiparkilla ja uusien reittien rakentamisella. 

Kuluneella viikolla sivistystoimen, varhaiskasvatuksen ja teknisen toimen voimin on katsottu eteenpäin päivähoidon ja esiopetuksenkin tarpeita. Jatkuvan kasvun ja uusien tilatarpeiden paineet ovat olemassa ja tarkoitus olisikin teknisen toimen ja sivistystoimen toimeenpanemana selvittää päivähoidon tarpeet koko kunnan alueella pikaisesti. Näin rakentuisi tulevaisuuden kuva päätöksenteon pohjaksi. 

Kunnanvaltuusto hyväksyi myös kolme kaavaa koskien Kittilän kirkonkylää. Liikennejärjestelyissä päästään eteenpäin. Omakotitalotonttienkin määrä nousee kaavojen myötä. Parhaimmillaan kaavat mahdollistavat kirkonkylän kokonaiskuvan kehittämistä eteenpäin.

Lisätiedot: 

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi

Lue lisää aiheista: Laskettelu- ja hiihtokausi alkoi Levillä | levi.fi, Uutiset