Eläinlääkintä

Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuolto (isäntäkunta Sodankylä) vastaa myös Kittilän alueen eläinlääkintähuollosta ja elänsuojelusta.

Lue lisää eläinlääkintähuollosta, eläinsuojelusta, eläinten hautaamisesta, lemmikkieläinten vientitodistuksista, löytöeläimistä sekä tuho- ja haittaeläimistä Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon sivuilta.

 

Eläinlääkäri Kittilässä

Pirjo Korhonen, kunnaneläinlääkäri
Puhelin 0400 393 503, pirjo.korhonen@sodankyla.fi

Milla Saksa, kunnaneläinlääkäri
Puhelin 040 655 1926, milla.saksa@sodankyla.fi

Kunnan eläinlääkärin vastaanotto sijaitsee osoitteessa Sairaalantie 2 D, 99100 Kittilä. Tilat sijaitsevat terveyskeskuksen alueella. Ajanvaraus ja neuvonta eläinlääkäreiltä arkisin 8.00 – 9.30 välisenä aikana.

Lisätietoja eläinlääkäripalveluista Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon sivuilta.

 

Päivystävä eläinlääkäri

Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollolla on yhtenäinen eläinlääkäripäivystysalue. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin Enontekiön, Kittilän, Muonion ja Sodankylän alueella on yksi päivystävä eläinlääkäri.Päivystys onkin tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativia sairastapauksia varten, muissa asioissa yhteydenotot pyydetään virka-aikana.

Päivystävä eläinlääkäri tavoitettavissa numerosta 020 692 699

  • arkisin klo 16.00 - 8.00
  • viikonloppuisin perjantaista klo 15.00 - maanantaihin klo 8.00

Päivystysnumeroon ei voi lähettää tekstiviestiä. Jos puhelu ei heti vastaa, jätä vastaajaan soittopyyntö ja puhelinnumerosi.

Tarkemmat ohjeet: Eläinlääkäripäivitystys | Tunturi-Lapin  ympäristöterveydenhuolto

 

Valvontaeläinlääkäri

Ota yhteyttä eläinsuojeluasioissa ensisijaisesti valvontaeläinlääkäriin, kiireellisissä tapauksissa myös kyseisen kunnan eläinlääkäriin tai poliisiin, mikäli valvontaeläinlääkäriä ei saada kiinni.

Valvontaeläinlääkärin yhteystiedot | Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuolto

Lisätietoja eläinsuojeluilmoituksen tekemisestä Tunturi-Lapin Ympäristöterveydenhuollon sivuilta kohdasta Eläimet - Eläinsuojelu.