Kulttuuripalvelut

Kittilän kulttuuritarjonta on monipuolista - kulttuurin kirjosta voi nauttia ympäri vuoden!

Kittilässä on vahva kuvataiteen perinne, ja monille luonto toimii innoittajana. Alueen taiteilijoilla on merkittävä osa lappilaisessa ja suomalaisessa taidehistoriassa. Taiteilijat eivät ole vain kuvanneet olemassa olevaa Kittilää, vaan rakentaneet sen moniulotteista henkistä ilmapiiriä, välittäen Kittilästä erilaisia kokemuksia ja kertomuksia. Kittilässä voi tutustua paikalliseen taiteeseen alueen museoissa, gallerioissa ja vaihtuvissa näyttelyissä.
 

Kittilän kotiseutumuseo Pakatissa esittelee kittiläläistä 1900-luvun alkupuoliskon talonpoikaisesineistöä. Museoalue muodostuu vanhoista peräpohjalais-lappilaiseen tapaan sijoitetuista rakennuksista luonnonkauniilla paikalla Ounasjoen rannalla. Myös kylistä löytyy museotoimintaa, esillä on muun muassa vanhoja työvälineitä ja pihapiirejä.
 

Kittilän kirjastossa on monipuolinen aineisto, kuukausittain vaihtuva näyttely ja erilaisia kulttuuritilaisuuksia. Myös elokuvia ja teatteria nähdään Kittilässä tasaisin väliajoin. Taideseura Staalo ylläpitää nykyisin alueen voimakkaita taide-elämän juuria.  Kittilästä löytyy myös käsityöläisyys- ja pelimannimusiikkiperinnettä ja useita kuoroja. Monet erilaiset kulttuuritapahtumat tuovat väriä Kittilän kulttuurivuoteen. Kittilässä toimii useita yhdistyksiä kulttuurin ja taiteen parissa.

 

Kittilän nähtävyydet ja vierailukohteet - kurkkaa tästä missä kannattaa vierailla!

Kulttuurin ajankohtaiset tiedotteet löydät kohdasta ajankohtaista.

Tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista.

 

Kittilän kunnan kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin tekemiselle ja kokemiselle

Kulttuuripalvelut järjestää ympäri vuoden monipuolisesti kulttuuritilaisuuksia ja –tapahtumia yksin sekä yhteistyössä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Kunnan perinteisiin kuuluu mm. vuosittain järjestettävät nelipäiväiset kesämarkkinat, jossa kulttuuritoimi on aktiivisesti mukana järjestäen ohjelmaa markkina-alueella.

 

Kulttuuripalvelut tukee myös vapaaehtoista kulttuuritoimintaa avustuksin. Avustukset ovat haettavissa keväisin kittiläläisille yhdistyksille ja yksityisille taiteen ja kulttuurin harrastajille. Avustuslomake ja ohjeet löytyvät kohdasta Lomakkeet.
 

 

Ota yhteyttä