Kuva
Erik Bosgraaf & Jorrit Tamminga: Doppelgänger

Hiljaisuuden vieraana konsertti Särestössä la 23.3. klo 16: Erik Bosgraaf & Jorrit Tamminga: Doppelgänger

Euroopan konserttisaleja kiertänyt Erik Bosgraaf saapuu maaliskuussa konsertoimaan Särestöniemi-museon Ateljeehen.

Bosgraafin kaksi Dobbelgänger-konserttia ovat osa Hiljaisuuden vieraana -konserttisarjaa. Särestöniemi-museon konsertissa Bosgraaf esiintyy yhdessä äänisuunnittelija Jorrit Tammingan kanssa. Keskiaikaisten, puisten nokkahuilujen pehmeä äänimaailma saa mielenkiintoisen kumppanin äänimanipulaatiosta, kun huilun akustinen ääni muunnetaan digitaalisten muokkausten avulla tästä maailmasta irrallaan olevaksi, kuin alkuperäisen äänen kaksoisolennoksi. Jorrit Tammingan live-elektroniikka monistaa, kaiuttaa sekä nostaa nokkahuilun herkimpiä elementtejä esiin. Konserttiohjelma sisältää sekä improvisaatiota että sävellettyä musiikkia. 

Alankomaalaisella Bosgraafilla on erityinen kyky luoda suuria musiikillisia kokonaisuuksia perinteisen pidetyllä, pienikokoisella instrumentillaan. Nokkahuilun historia ulottuu keskiajalle saakka, mutta sen monipuolinen ja pehmeä ääni taipuu myös uuteen taidemusiikkiin. Ennen 1950-luvun oman aikamme musiikkia nokkahuilua on hyödynnetty erityisesti renessanssin ja barokin ajan musiikissa ja monissa sen ajan klassikkosävellyksissä.

Doppelgänger-konsertin tilasuunnittelusta vastaa valosuunnittelija Jukka Huitila. Erityinen valo- ja tilasuunnittelu syventää konserttikokemusta ja avaa musiikilliseen kokonaisuuteen myös visuaalisen ulottuvuuden. 

Konsertti on osa Hiljaisuuden vieraana -konserttisarjaa ja sen toteuttaa kittiläläinen Hiljaisuus ry yhteistyössä Särestöniemi-museon ja Kittilän kulttuuritoimen kanssa.

Työryhmä

Nokkahuilut

Erik Bosgraaf

Äänisuunnittelu & live-elektroniikka

Jorrit Tamminga

Valosuunnittelu

Jukka Huitila

Konsertin suunnittelu

Lauri Sallinen

Konsertin kesto: 1h, ei väliaikaa

Lippuhinnat:
30,00 € peruslippu / 22,00€ eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt sekä alle 18-vuotiaat. Hinnat sisältävät Tiketin palvelumaksut. 

Kittilän kuntalaisille lippu erikoishintaan 15,00 € osoitteesta: https://www.tiketti.fi/hiljaisuuden-vieraana-konsertti-sarestoniemi-museo-kaukonen-lippuja/97243
Kuntalaislippuja saa myös ovelta

Liput ennakkoon Tiketistä sekä 30 min ennen konsertin alkua Särestöniemi-museon Kahvion ja lipunmyynnin rakennuksesta.

Päivitetty: 7.2.2024 13.06

Lisää tapahtumia