Kuva
Kuva kirjan kannesta

Kittilän kirjasto: to 29.11. klo 17.30 Kirjailijavieraana Riitta Lehvonen teoksellaan Suomen viimeinen villi ja vapaa

Kirjailija Riitta Lehvonen vierailee Kittilän kirjastolla uuden romaaninsa Suomen viimeinen villi ja vapaa tiimoilta. Lehvonen kertoo teoksestaan, ja samassa esityksessä nähdään myös "tanssivara poromies" sekä kuullaan mandoliinimusiikkia.

 

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa!

 

Kustantajan kuvaus teoksesta:

 

Tyttöteurastaja iskee jälleen!

Porobaletti on jo taaksejäänyttä elämää ja uusi autoetnografinen tietokirja sukeltaa suoraan syvyyksiin.

 

"Minulla oli eilen ensitreffit teurastamolla, missä odotti kuuma kahvi ja kuuma mies kynttilänvalossa. Sitten se teurastaja suuteli minua tappokopissa. Ihanaa!

Ensi kuussa minun pitää mennä Helsinkiin haastattelemaan työoikeuteen erikoistunutta juristia, joka on toiminut SAK:n päälakimiehenäkin. Vähän jänskättää..."

 

Minkälaisiin seikkailuihin ja jopa romanttisiin kohtaamisiin johtaakaan Työsuojelurahaston tietokirjastipendi naisen, joka elää ilman internettiä, sähköpostia ja älypuhelinta, kun kaikki vastaukset pitää etsiä maailmalta?

 

Poronteurastaja ja tietokirjailija Riitta Lehvonen tempaa lukijansa mukaan erikoiselle elävän elämän seikkailuretkelle Vaattunkikönkään vadelmapusikoitten yörastilta suunnistuskilpailujen kautta vasanmerkityksiin ja teurastamoseminaarista tanssipaikkojen pyörityksiin, mistä löytyy parkettien täydeltä tanssivia poliiseja, poromiehiä, rajavartijoita ja teurastajia vastaamaan kummallisiin kysymyksiin.

 

"Poroteurastamolla ei voi tapahtua työturvallisuusrikoksia, koska siellä ei tarvitse noudattaa työturvallisuuslakia", linjaa syyttäjä syyttämättäjättämispäätöstään, jonka seurauksena Työsuojelurahastokin kiinnostuu asiasta ja rahoittaa kirjailijan tutkimusmatkalle lainsäädännöllisiin hulluuksiin, lakipykälien viidakoihin ja poromaailman ankaraan arkeen.

 

Survival-retki vie etsijänsä eksyksiin monenlaisten karttojen ja mukavuusalueitten ulkopuolelle, mutta aina löytyy eläviä enkeleitä opastamaan takaisin maailmankartalle ja oikeitten vastausten äärelle kaikin tavoin onnelliseen loppuun.

 

"Maailmassa pitää olla yhdet ainoat ihmisoikeudet, ja niiden täytyy olla täysin jakamattomat. Enää ei saa olla miesoikeudet ja naisvelvollisuudet", tähdentää Lehvonen.

 

Ota yhteyttä
Päivitetty: 25.10.2023 14.53

Lisää tapahtumia

Lisää tapahtuman kuva (ei pakollinen)
Kuva
Särestöniemi-museon Ateljeen talvikuva, jossa ihmisiä kävelemässä kohti rakennusta

Särestöniemi-museo la 9.12. klo 18 Hiljaisuuden vieraana -konsertti: Virpi Vairinen ja Hannu Alasaarela

Tapahtuma-aika
-
Tapahtuman osoite
Särestöniemi-museon Ateljee
Särestöntie 880
99110 Kaukonen
Hinta
28 €
22 € (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt ja muut alennutryhmät ja alle 18-vuotiaat)

Hinnat sisältävät Tiketin palvelumaksut.

Ennakkoon Tiketistä sekä 30 min ennen museon kahviosta.

https://www.tiketti.fi/virpi-vairinen-ja-hannu-alasaarela-sarestoniemi-museo-lippuja/94609
Tutustu tapahtumaan