Kuva
maisema, tekstiä

Kittilän kirjastolla ke 28.2. klo 17.30: Kirjailijavierailu, Esko Vesala

Historiantutkija Esko Vesala saapuu Kittilän kirjastolle kertomaan uudesta teoksestaan Murha majavapurolla. Kirja vie Lapin viimeisille majavapuroille, salapyytäjien jäljille ja vanhan eräkauden pahimman tunnetun rikoksen näyttämölle – Inarin, Sodankylän ja Kittilän rajaseutujen erämaahan, jonne Inarin nimismies Johan Andersson Morottaja katosi syksyllä 1797.

Vielä sukupolvien päästä kerrottiin synkkiä tarinoita nimismiehen ja kittiläläisten uudisasukasveljesten kohtaamisesta. Kirja seuraa näiden erämiesten kohtaloita ja kuvaa samalla Inarin, Kittilän ja Sodankylän elämää lapinkylien entisaikaisen yhteisen majavanpyynnin loppuaikoina, kun vanhat säännöt hylättiin ja alkoi raju kilpailu viimeisistä majavista. Teos paljastaa näistä miehistä yllättävän kuvan, joka ei juurikaan vastaa yleisiä käsityksiä Lapin uudisasukkaista tai Inarin kalastajasaamelaisista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja tarjolla on kahvia. Tilaisuus striimataan Kittilän kirjaston Facebook-sivulle, jossa se on katsottavissa vielä kaksi viikkoa tilaisuuden jälkeen.

Päivitetty: 20.2.2024 15.09

Lisää tapahtumia