Kuva
Kaksi ihmistä istuu vastakkaisilla puolilla pöydän ääressä

Kittilän työväentalo ke 22.5.2024 klo 18: MISTÄ MEILLÄ EI PUHUTA

 Lappilainen nainen palaa vanhempiensa kuoltua lapsuudenkotiinsa. Talo ei ole tyhjä, vaan täynnä puhumattomia sanoja ja piilotettuja tunteita.

 Talossa muistot heräävät henkiin, ja nainen käy keskustelua poismenneiden kanssa. Suljetut mielet avautuvat ja salaisuudet saavat selityksensä. Onko viimein aika päästä eroon häpeästä, joka on myrkyttänyt liian monta elämää?

 Rovaniemeläisen toimittajan Leena Talvensaaren uutuusnäytelmä Mistä meillä ei puhuta kertoo tarinan perheestä, jossa menneisyyden traumat ja vaikenemisen kulttuuri siirtyvät sukupolvelta toiselle.  Salaisuuksista kasvaa taakka, jota kaikki eivät jaksa kantaa.

 Talvensaari sanoo, että näytelmä käsittelee raskaita teemoja, mutta samalla se kertoo rakkauden ja anteeksiannon voimasta. Menneisyyttä ei voi muuttaa, mutta puhumattomuuden muurin voi murtaa ja katseen voi kääntää tähän päivään.

 ­­- Näytelmässä ei syytetä tai syyllistetä ketään, vaan yritetään ymmärtää, että jokaisella meistä on omat haavamme, Talvensaari sanoo.

Mistä meillä ei puhuta on Talvensaarelle kolmas näytelmäteksti. Edelliset näytelmät Rakastettu – kaivattu ja Kyyhkynen olivat Rovaniemen Teatterin ohjelmistossa vuosina 2009 ja 2013.

Teksti Leena Talvensaari

Sovitus ja ohjaus Esko Janhunen

Lavastus Johanna Salo ja työryhmä

Lavastuksen valmistus Pentti Uimonen ja Tapani Niska

Puvustus Jaana Isokangas

Äänet Valtteri Talvensaari

Valot Hare Tuohimaa

Näyttelijät Hanna-Leena Metsävainio ja Anne Niskanen

Kesto 1 h 45 minuuttia, sisältää väliajan.

Kittilän kulttuuripalvelut tarjoaa väliajalla pullakahvit. Tervetuloa!

 

Esityksen viimeistelytuki Piste ry ja Rovaniemen kyläkiertueen tuki Rovaniemen kylien kehittämissäätiö

 

Ensi-ilta Posiolla 11.10.2023

Ota yhteyttä
Päivitetty: 3.5.2024 11.04

Lisää tapahtumia