Tervetuloa tutustumaan Ammattiopisto Lappian luonnontuotealan toimintaan Tunturi-Lapissa!
Tapahtuma on osa kestävän kehityksen viikon ohjelmaa. Pääset tutustumaan opiskelijoiden ja valmistuneiden luonnonraaka-aineista valmistamiin tuotteisiin ja kuulemaan alan trendeistä ja tutkimustiedosta, luonnon terveysvaikutuksista sekä alan koulutusmahdollisuuksista.
Tapahtumassa on tarjolla luonnontuotealan tietoiskuja, tutkimustietoa, työnäytöksiä, maistatuksia, paikallista luonnonkosmetiikkaa sekä elintarvikkeita. Tuo omat ylimääräiset vastapoimitut puolukkasi myyntiin puolukan ostoasemallemme!
Lappian luontoalan koulutus luo edellytyksiä paikallisen luonnonraaka-aineen kestävälle käytölle tukien paikallistaloutta ja myös paikallisten ansaintamahdollisuuksia, toteaa Luonnontuotealan opettaja Rauni Korva-Hyötylä.
Tutkijapuheenvuorossa klo 10.30 kuulemme väitöstutkija Riitta Ryytin esityksen puolukan terveysvaikutuksista sekä klo 11.15 Lapin luontolähetti Paula Siepin johdannon Parantavan metsän vaikutuksista.
Ammattiopisto Lappian Kestävää kasvua paikallisista raaka-aineista –Lappia Living Labs –hankkeessa käynnistetään elintarvike- ja luonnontuotealan yhteistyötä 1.8.24-28.2.26. Living Lab toiminta on yhteistä kehittämistä, johon kutsutaan mukaan yrittäjiä, kehittäjiä, tutkijoita ja muita elintarvike- ja luonnontuotealan toimijoita. Työpajatoiminnan tavoitteena on edistää paikallisten raaka-aineiden käyttöä ja jalostusasteen nostoa. Lisäksi luodaan edellytyksiä vastuulliselle raaka-aineiden keruulle.
Hanke järjestää kumppanikahvilan luonnonraaka-aineiden laatuketjuista Muoniossa päivän aikana. Tule kertomaan minkälainen sinusta olisi puolukan ja muiden luonnon raaka-aineiden käytön ihanteellinen tulevaisuus, ja mietitään yhdessä miten voimme tukea sen saavuttamista.
Osana tapahtumaa toteutetaan myös Puolukan poimijakoulutus pe 27.9. klo 16 – 20 ja Syksyinen karpaloretki la 28.9. klo 15 – 19 opiskelijanäyttöinä. Tule mukaan retkelle, jolla saat kaupallisen poimijastatuksen ko. marjan poiminnalle. Marjanostaja on mukana tapahtumassa ja saat hyvän korvauksen myymästäsi marjasta.
Ilmoittautuminen etukäteen Puolukan poimijakoulutukseen 22.9 mennessä: kattanuu@gmail.com / 0451851188 ja Syksyiselle karpaloretkelle: info@sompaoutdoors.fi, puh. 050 322 6458.
Lisätietoa karpaloretkestä: https://sompaoutdoors.fi/kurssit/ Terveisin, Rauni Korva-Hyötylä (rauni.korva-hyotyla@lappia.fi) Jenni Sjöman (jenni.sjoman@lappia.fi) Anu Heikkinen (anu.heikkinen@lappia.fi) Lisätietoa hankkeesta: www.lappia.fi/hankkeet