Kuva
Klovni ja teksti kulttuuriviikko

Yläri-sali: su 23.4. klo 15 The Elements Ultima Thule: Edith ja minä

Edith ja minä- esitys on sukellus runoilija Edith Södergranin maailmaan. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Edithin kuolemasta. Tutustuimme Edithiin hänen runojensa sekä mm. Agneta Rahikaisen kirjoittaman elämäkerran kautta.


Vuonna 1892 syntynyt Edith Södergran oli moderni nainen, joka herätti hämmennystä aikalaisissaan. Runoihin kirjoitettu uteliaisuus, ennakkoluulottomuus, rohkea ilmaisu ja tulevaisuuteen kaartuva ote kutsuvat tutustumaan Edithiin ja hänen tuotantoonsa paremmin. Runot ja aforismit puhuttelevat vahvasti siis myös nykyajan ihmistä.


Löydämme samaistumispintaa Edithin runoista omaan elämäämme. Edith ja minä- esitys on tulkintamme Edithin kokemuksista ja tuntemuksista. Se on myös ylistys taiteen viestistä aikojen yli; se mikä on luotu vuosisata sitten, voi olla totta yhä tänään. Edithin tarina, elämä ja teokset luovat meihin tässä ajassa tulevaisuudenuskoa sekä yhteyden ja ystävyyden kokemuksen.

Esityksessä kuullaan Edithin kirjoittamia runoja, kohtauksia Edithin elämästä ja Elinan säveltämää musiikkia sekä viime syksynä esitykseen kuvattuja videoita. Esityksen kesto 40 minuuttia.

 

Käsikirjoitus ja dramaturgia: Outi Saarnio & Elina Alatörmänen

Esiintyjät: Outi Saarnio & Elina Alatörmänen

Musiikki: Elina Alatörmänen

Videot ja kuvat: Timo Koivisto

Ääni- ja valotyö: Jorma Alatorvinen

Ota yhteyttä
Päivitetty: 17.4.2023 12.35

Lisää tapahtumia