Vammaispalvelut

Kaikki Kittilän perhekeskuksen palvelut on koottu kunnan sivujen Lapsiperheet -kohdevalikkoon, jonka yksi osa tämä sivu on. Kittilän perhekeskuksen nuorten ja lapsiperheiden Pyydä apua –napin kautta voit pyytää apua tai kysyä neuvoa omaan tai läheiseen tilanteeseen liittyen: Pyydä apua palveluTarina-auttamisen vanhempien Enjaksa.fi palvelusta löydät paljon videoita eri aiheista ja nuorten omasta palvelusta Normaali.fi löydät nuorille suunnatut videot eri aiheista. Apua huoliin -chat tarjoaa apua lappilaisten nuorten ja lapsiperheiden vanhempien huoliin. 

 

Hyvinvointialueen palvlelut

Vammaispalvelut

Laphan sivuilta löydät palvelut: Vammaisten sosiaalityö ja sosiaaliohjaus, Liikkumista tukevat palvelut, Henkilökohtainen apu, Vammaisten omaishoito, Vammaisten perhehoito, Vammaisten asumispalvelut, Kotihoito, Päivätoiminta ja Työtoiminta.

Laphan Apuvälinepalvelut

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineen saaminen edellyttää alan asiantuntijan toteamaa apuvälineen tarvetta. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Kolpeneen palvelukeskus 

Erilaisia Kolpeneen palveluita ovat vammaisille sekä autismin ja neuropsykiatrisen kirjon asiakkaille mm. tutkimus- ja kuntoutuspalvelut,  asumispalvelut, kuntoutusohjaus- ja kommunikaatiopalvelut.

 

Palvelupolkuja ja lomakkeita

Kittilän psykologeille ohjautumisen kaavio varhaiskasvatuksesta

Perheen tai nuoren verkostojen kartoituslomake: 

 

Järjestöjen tuki

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Kehitysvammaisten ihmisten ja heidän läheistensä oma järjestö. Vertaistuki ja vaikuttaminen ovat toiminnan ydin. Sivuilta löytyy myös paljon tietoa kehitysvammaisuudesta sekä esim. Malike-palvelu. Malikkeen tehtävänä on edistää vaikeasti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia osallistua ja saada kokemuksia uusista asioista toimintavälineitä hyödyntäen. Erityislasten perheissä liikunta on lähes aina koko perheen liikuntaa ja erilaiset apuvälineet ovat ratkaisevassa roolissa.

Kehitysvammaisten palvelusäätiön tietopankki

Tältä sivulta löydät laajan valikoiman Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ja yhteistyökumppaneiden kanssa yhdessä toteuttamiamme julkaisuja, raportteja ja työvälineitä.

Invalidiliitto

Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten ihmisten valtakunnallinen vaikuttamisen ja palvelutoiminnan monialajärjestö. 

  • Voit lähettää kysymyksesi neuvontapalveluun sähköpostitse osoitteeseen: neuvot@invalidiliitto.fi tai soittaa tiistaisin ja torstaisin klo 13–17 numeroon 0200 1234.   

Autismiliitto

Autismiliitto on valtakunnallinen autismikirjoa edustava asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Olemme autismikirjon ihmisten ja heidän läheistensä asialla. 

Heta-liitto

Heta-liitto on henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto. Edistämme vammaisten henkilöiden ihmisoikeuksia ja itsemääräämisoikeutta tukemalla toimivaa ja turvallista työnantajuutta kaikille, jotka toimivat henkilökohtaisten avustajiensa työnantajana.  

  • Tietopankista löytyy mm. tietoa henkilökohtaisen avustajan palkkaamisesta
  • Heta-liitto tarjoaa kaikille avointa neuvontaa HetaHelp-neuvontapalvelun kautta sekä vain jäsenille tarkoitettuja lakipalveluita.

Erityisvoimia.fi 

Erityisvoimia on syntynyt sinua varten, joka haluat tulla toimeen lapsesi kanssa paremmin. Sivustolta löytyy tietoa, työkaluja ja vinkkejä lapsen kuormituksen säätelyyn, vertaisten tarinoita sekä vanhemman oma voimavarapankki.