Kunnanjohtajan ajankohtaistiedote: Kuntalaiskyselyt avoinna uimapaikan kehittämisestä, hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelmasta sekä öljysäiliöselvityksestä

Kuva
kesä, kukkia

Tiedote 17.7.2024, Kittilän kunta

 

Kuntalaisten mielipiteitä kysytään jälleen kunnan kehittämiseen liittyen. Kuntalaisäänestyksen lopputuloksen mukaisesti Kittilän kunnan osallistuvan budjetoinnin vuoden 2024 määrärahan käyttökohde on Kittilän kirkonkylällä sijaitsevan Pääskylän uimapaikan kehittäminen. Kunnan tekninen toimi ja kunnan liikuntapalvelut pyytävätkin nyt uimapaikan käyttäjiltä konkreettisia kehittämisideoita jatkotoimenpiteiden tueksi.

Kittilän kunnassa on valmisteltu kunnan hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelmaa vuosille 2024 - 2029. Suunnitelma sisältää tavoitteita ja konkreettisia toimenpiteitä, miten kunnassa pyritään tulevina vuosina edistämään kuntalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Suunnitelmaan voi nyt tutustua ja suunnitelman sisältöön voi vaikuttaa jättämällä omia kommentteja.

Kittilän kunnan ympäristönsuojelu ja Lapin pelastuslaitoksen Kittilän toimipiste selvittävät Kittilän alueella sijaitsevat kiinteät öljysäiliöt. Tietoja öljysäiliöistä ja niiden sijainnista tarvitaan ympäristöriskien kartoittamiseksi ja ehkäisemiseksi. Tietoja voidaan käyttää myös öljyvahinkoilmoitusten selvittämisessä ja ratkaisemisessa. Tietojen toimittamisesta ei aiheudu säiliön omistajalle tai haltijalle muita toimenpiteitä tai kuluja, ja kerättyjä tietoja käytetään vain viranomaistarkoituksiin.

Lisätietoa aiheista ja linkit kyselyihin on verkkosivuilla kittila.fi ja kunnan some-kanavissa.

Kittilän kunnassa kesälomia keskitetään erityisesti heinäkuulle. Kittilän kunnantalo pidetään kiinni 8.7. - 28.7.2024, kuitenkin toimintojen riittävä sujuvuus varmistetaan myös kesän aikana. Kunnan palveluissa voi olla kesäajan muutoksia, joten kannattaa tarkistaa yhteydenotolla tilanne, jos kunnassa haluaa asioida heinäkuussa. Tapaamiset henkilöstön kanssa pyydämme sopimaan puhelimitse tai sähköpostilla etukäteen.

Kesä on hyvää aikaa vierailla Kittilän kylissä sekä kunnan kotiseutumuseossa, Vaaranmikkolassa. Pakatissa, luonnonkauniilla paikalla Ounasjoen rannalla järjestetään museon pihapiirissä tapahtumia ja ohjelmaa läpi kesän. Kittilän noin kolmestakymmenestä kylästä löytyy lisätietoa kunnan sivuilta.

 

Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi

Lue lisää: Pääskylän uimapaikan kehittäminen, kysely | kittila.fi

Lue lisää: Hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelman kommentointi | kittila.fi

Lue lisää: Öljysäiliöselvitys | kittila.fi

Lue lisää: Kunnan palvelumuutokset kesällä | kittila.fi

Lue lisää: Kotiseutumuseo Vaaranmikkola | kittila.fi

Lue lisää: Kittilän kylät | kittila.fi