Lapha tiedottaa: Nepsy-chat starttaa suomen- ja pohjoissaamen kielillä / Nepsy-chat álggahuvvo suoma- ja davvisámegillii 28.8.2024

Kuva
tekstiä, logo

Nepsy-chatin pilottikokeilu starttaa 22.8. suomen- ja pohjoissaamen kielillä

Miksi minusta tuntuu, etten ole kuten muut ikäiseni? Miksi arki ei suju? Tuntuu, etten pysy opinnoissa mukana. Kuinka voisin tukea lapseni opiskelua? Tarvitsen keinoja ja tukea omaan vanhemmuuteeni.

Nepsy-chatista saat tukea neurokirjoon ja arjen pulmiin liittyvissä kysymyksissä. Avoinna joka torstai klo 15-17. Joka kuukauden toinen ja neljäs torstai on tarjolla saamelaisen kulttuurin mukaista tukea, jolloin on mahdollisuus asioida suomen kielen lisäksi myös pohjoissaameksi. Keskusteleminen chatissä on nimetöntä.

Nepsy-chat avaa linjat syksyllä 2024 ensimmäisen kerran 22.8., jolloin palvelua on saatavilla sekä suomeksi että pohjoissaamen kielellä.

Pääsen keskustelemaan chatissa täältä (avautuu uuteen välilehteen), tervetuloa!

---

VASA2 –hanke ja Apua huoliin –chat aloittavat 22.8. yhteisen Nepsy-chat pilottikokeilun, joka tarjoaa säännöllistä ohjausta ja neuvontaa neurokirjoon liittyviin kysymyksiin niin suomen kielellä kuin pohjoissaameksi. Vastaajina toimii lappilaisia nuorten ja perheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia. Pilottijakso kestää ajalla 22.8.-12.12.2024.

 

Nepsy-chat álggahuvvo suoma- ja davvisámegillii 22.8.

Manin mus lea dovdu, ahte in leat dego earát mu ahkásaččat? Manin árga ii mana bures? Orru, ahte in biso mielde oahpuin. Mo sáhtášin doarjut iežan máná studerema? Dárbbašan vugiid ja doarjaga iežan vánhenvuhtii.

Nepsy-chattis oaččut doarjaga neurogirjui ja árgga čuolmmaide gullevaš gažaldagaide. Rabas juohke duorastaga dmu 15-17. Juohke mánotbaji nuppi ja njealját duorastaga fállat sámi kulturvuđot doarjaga ja dalle lea vejolaš dikšut áššiid suomagiela lassin maiddái davvisámegillii. Chattis ságastallat namaid haga.

Nepsy-chat rahpá linjjáid vuosttaš háve 22.8., ja dalle bálvalusa oažžu sihke suoma- ja davvisámegillii.

Beasat ságastallat chattis dáppe (rahpasa ođđa siidui), buresboahtin!

---

VASA2 –fidnu ja Apua huoliin –chat álggahit oktasaš Nepsy-chat pilohttageahččaleami, mii fállá jeavddalaš bagadeami ja rávvema neurogirjui gullevaš gažaldagaide sihke suoma- ja davvisámegillii. Vástideamen leat ámmátolbmot, geat barget lappilaš nuoraiguin ja bearrašiiguin. Pilohttaáigodat lea 22.8.-12.12.2024.

Lisätietoja / Lassedieđut:

Marjo Häyry, marjo.hayry@poske.fi 

Pilvi Vuomajoki, pilvi.vuomajoki@lapha.fi 

Miia Välimaa, miia.valimaa@poske.fi

VASA2 - Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle -hanke  
Pohjois- Suomen sosiaalialan osaamiskeskus POSKE, Lapin hyvinvointialue