Arki ja tuki kotiin

Kaikki Kittilän perhekeskuksen palvelut on koottu kunnan sivujen Lapsiperheet -kohdevalikkoon, jonka yksi osa tämä sivu on. Kittilän perhekeskuksen nuorten ja lapsiperheiden Pyydä apua –napin kautta voit pyytää apua tai kysyä neuvoa omaan tai läheiseen tilanteeseen liittyen: Pyydä apua palveluTarina-auttamisen vanhempien Enjaksa.fi palvelusta löydät paljon videoita eri aiheista ja nuorten omasta palvelusta Normaali.fi löydät nuorille suunnatut videot eri aiheista. Apua huoliin -chat tarjoaa apua lappilaisten nuorten ja lapsiperheiden vanhempien huoliin. 

Muuttajalle

Kittilään muuttajalleOletko tulossa töihin ja muuttamassa Kittilän alueelle? Tulitpa tänne vakituisesti asumaan, sesonkitöihin tai ajoittain etätöihin, löydät tältä sivulta paljon hyödyllistä tietoa.

MLL:n artikkeli Vinkkejä lapsiperheen arkeen kun perhe muuttaa

 

Tuki kotiin

Kittilän ennaltaehkäisevä perhetyö

Kittilän ennaltaehkäisevä perhetyö on lyhytaikaista ja matalankynnyksen palvelua raskaana oleville sekä alle kouluikäisten lasten perheille. Perhetyö tukee ja ohjaa perheitä arjen haastavissa tilanteissa. Tilanteita voivat olla mm. itkuinen vauva, vanhemman väsymys, lasten kasvatuspulmat, arjen hallinnan vaikeudet, perheen jäsenen vakava sairastuminen, avio/avoero, verkostojen puute. Perhetyöntekijä toimii terveydenhoitajan työparina ja toiminnan piiriin ohjaudutaan terveydenhoitajan kautta. Perhetyö on maksutonta. Neuvolassa on rekki (ylätasanteella) johon voi tuoda ja hakea vauvan ja lasten vaatteita ihan kuka vain. 

Lapsiperheiden sosiaalipalvelut

Lapsiperheiden sosiaalipalveluita saa tukea perheen arjen käytännön järjestelyihin, arjessa jaksamiseen, haasteisiin lasten kasvatuksessa, taloudellisiin vaikeuksiin tai päihteiden käyttöön. Sosiaalipäivystykseen saa yhteyden ympäri vuorokauden numerosta 040 7266 965.

Lapsiperheiden kotihoito

Lapsiperheiden kotihoito on ennaltaehkäisevää ja sosiaalihuollon palveluntarpeen arvioon perustuvaa, perheen arjessa ta­pah­tu­vaa tilapäistä apua: Lasten- ja kodinhoitoapua, vanhemmuuden tukemista ja arkirutiinien hoitamista yhdessä vanhemman kanssa. 

 

Järjestöjen tuki

Neuvokas perhe

Vinkkejä siihen kun esim. syöminen, liikkuminen, lepo, ruutuaika tai lapsen keho pohdituttaa. Sekä vinkkejä perhearkeenleikkeihin ja voimavaroihin.

Hyvä kysymys

Tukea ja tietoa monipuolisista aiheista: synnytys, imetys, vauvan hoito, arki ym. Tietoa voi hakea esim. hakusanalla vauva tai arki.

Mannerheimin lastensuojeluliiton vanhempainnetti

Vanhempainnetistä löydät tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen sekä mm. leikkivinkkejä.

 

Lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kierrätys

Neuvolassa on rekki johon voi tuoda ja hakea vauvan ja lasten vaatteita ihan kuka vain. 

Kittilän Kierrätyskeskukseen voi viedä vaatteita, asusteita, kirjoja, leluja, lastenhoitotarvikkeita, urheiluvälineitä ja muutakin tarpeetonta tavaraa. Kierrätyspajalla raha ei ole pääasia, vaan että tavara liikkuu ja kaikki hyötyvät. Tuotteilla on vain nimellinen korvaus.