Kittilän yksityiset lapsiperheiden palvelut

Kaikki Kittilän perhekeskuksen palvelut on koottu kunnan sivujen Lapsiperheet -kohdevalikkoon, jonka yksi osa tämä sivu on. Kittilän perhekeskuksen nuorten ja lapsiperheiden Pyydä apua palvelun kautta voit pyytää apua tai kysyä neuvoa omaan tai läheiseen tilanteeseen liittyen. Tarina-auttamisen vanhempien Enjaksa.fi palvelusta löydät paljon videoita perheiden elämään liittyen.  Apua huoliin -chat tarjoaa apua lappilaisten nuorten ja lapsiperheiden vanhempien huoliin. 

 

Lastenhoitopalvelut ja sosiaalisten verkostojen tuki

MLL:n lastenhoitoapu: Perhe voi tilata lyhytaikaista lastenhoitoapua kotiin kaikkina vuorokauden aikoina. Lastenhoitoapua voit käyttää omien tarpeittesi mukaan esimerkiksi kun lapsi sairastuu tai vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää kahdenkeskistä aikaa.

Muksutupa: Sirkassa etelärinteillä toimii Levi Ski:n maksullinen ennakkoon varattavaa 2-10 vuotiaiden lasten päivähoitopiste: Hoitopaikka varataan etukäteen verkkokaupasta. Palvelua saavat käyttää myös kuntalaiset ja etätyöläiset.

Kelo Care: Yksityisiä lastenhoitopalveluita Levi-Kittilä-alueella tarjoava Kelo Care  tarjoaa sinulle pienen irtioton omia tarpeitasi varten! Lastenhoito suunnitellaan yhdessä perheen kanssa ja on kotitalousvähennyskelpoista

Ommel Kaarnikan Heidi Honkoselta voi kysyä myös lastenhoitopalveluita, josta perhe voi hakea kotitalousvähennystä. 

Commu 

Meillä Kittilässä asuu paljon perheitä, joilla ei ole tukiverkostoja täällä. Moni lapsiperhe kaipaa esimerkiksi seuraa tai apua arjen keskelle. Me olemme perhekeskuksessa pohtineet sitä, miten kohtaamispaikkatoiminnan lisäksi perheitä voitaisiin tutustuttaa toisiinsa niin, että perheet voisivat ystävystyä ja mahdollisesti tutustuessaan olla vaikka lastenhoitajia toisilleen.

Uusi appi Commu voisi olla ratkaisu asiaan. Commun avulla voit pyytää ja antaa apua helposti sekä turvallisesti lähialueellasi.

  • Löydä apua silloin kun sitä tarvitset, lähialueeltasi tai etänä. Vertaistukea, juttuseuraa, apua lasten tai lemmikkien hoitoon jne
  • Hyödynnä osaamistasi ja tee hyvää, sinulle helpolla tavalla ja kun sinulle sopii. Oletko hyvä nikkaroimaan tai kokkaamaan, tykkäätkö siivoamisesta ja järjestelystä tai voisitko joskus hoitaa lapsia?

Lataa ilmainen sovellus ja luo tili sähköpostillasi. Keskustelu Commussa on turvallista, sillä sinun ei tarvitse jakaa yhteystietojasi kenellekään eli apua voi pyytää myös anonyymisti. Commun chatin kautta voitte rauhassa tutustua ja sopia asioista, ilman omien yhteystietojen jakamista. Suositeltavaa on, että tapaatte ensin julkisella paikalla ja tarkistat ennen tapaamista, että vastapuoli on tehnyt vahvan tunnistautumisen Commuun. Vahva tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että henkilötiedot eivät näy muille, mutta profiilista näkyy, että henkilöllisyys vahvistettu. Sovelluksen käyttö ei velvoita mihinkään.

SRP:n varamummo tai varapappa toiminta: Varamummo ja varapappa osana alaikäisen lapsen ja hänen perheensä elämää. Varaisovanhemman tehtävä ei ole toimia ilmaisena lapsenvahtina tai kodinhoitajana, vaan rikastuttaa lapsen ja hänen perheensä elämää läsnäolollaan ja elämänkokemuksellaan.  

 

Muut yksityiset lapsiperheiden palvelut

Liikkuminen taksilla lapsen kanssa: Jos omaa autoa ei ole, paras vaihtoehto taksilla lapsen kanssa matkustamiseen on aina se, että käytetään taksissa lapsen omaa turvaistuinta. Jos omaa istuinta ei ole, Levi-Kittilän Takseilta löytyy kymmenkunta erikokoista turvaistuinta. Myös Lähitaksilla on omia erikokoisia turvaistuimia, ihan vauvojen kaukalosta korokkeisiin.

Puuterin Tunne Äitiyspalvelut Tunturi-Lapissa: Synnytysvalmennusta, Doulausta. Vuokrattavana synnytykseen tarkoitettuja Tens-laitteita (2kpl), lapsiahkio, kantorinkka, kantoreppu ja kantoliina.

Reipas Fysioterapia: Fysioterapiaa, hierontaa, vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa ja kotipalvelua Kittilässä.

Levi.Skin Muksutuvan lastenhoitovaruste vuokrausVuokrattavana matkasänkyjä, rattaita ja syöttötuoleja. Varaukset tehdään ennakkoon heidän verkkokaupasta.

Merent Lapland sivuilta voi vuokrata monenlaisia lasten hoitoon liittyviä tarvikkeita.

Pari- ja seksuaaliterapia Petri Mäkynen on erityistason seksuaaliterapeutti NACS, seksuaalineuvoja SSS ja pariterapeutti joka tarjoaa seksuaali ja pariterapiaa Sirkassa. Aina ensin tehdään puolentunnin ilmainen alkukartoitus ja terapia aikoja voi varata klo 9-20 väliltä.

Ihminen tavattavissa terapiaa Kittilässä esim. ihmissuhde- ja vuorovaikutuksen haasteisiin, parisuhdehaasteisiin, työuupumukseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin ja oman elämän suunnan tarkastamiseen ja selkeyttämiseen.

Alakylän PaPo-talon saa vuokrattua pomppulinnoineen, pallomerineen ja kaikkineen  esim. lasten synttäreitä varten.