Päihteet

Kaikki Kittilän perhekeskuksen palvelut on koottu kunnan sivujen Lapsiperheet -kohdevalikkoon, jonka yksi osa tämä sivu on. Kittilän perhekeskuksen nuorten ja lapsiperheiden Pyydä apua –napin kautta voit pyytää apua tai kysyä neuvoa omaan tai läheiseen tilanteeseen liittyen: Pyydä apua palveluTarina-auttamisen vanhempien Enjaksa.fi palvelusta löydät paljon videoita eri aiheista ja nuorten omasta palvelusta Normaali.fi löydät nuorille suunnatut videot eri aiheista. Kummastakin löytyy päihde aiheisia videoita. Apua huoliin -chat tarjoaa apua lappilaisten nuorten ja lapsiperheiden vanhempien huoliin. 

 

Paikalliset palvelut

Päihde- ja riippuvuuspalvelut

Autamme kaikissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Päihdepalveluiden tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihteiden ongelmakäyttöä ja siihen liittyviä terveydellisiä, sosiaalisia ja taloudellisia haittoja.

Lapin ensi- ja turvakoti ry:n päihteet odotus- ja vauva-aikana sivuilta saat tukea pysyäksesi päihteettömänä jo raskausaikana sekä lapsen ollessa pieni. Ottamalla vastuun vanhemmuudestasi, harjoittelet samalla niitä taitoja, jotka auttavat sinua toipumaan päihdeongelmasta. Autamme sinua (ja mahdollista puolisoasi) kokemaan iloa yhdessäolosta lapsesi kanssa ja opettelemaan päihteetöntä lapsiperheen arkea joko ensikodin yhteisön tai avopalvelun tukemana.

 

Järjestöjen tuki

Pikkutöppöset Oletpa sitten juuri saanut tietää raskaudesta tai olet jo pienen lapsen äiti tai isä, tämä sivusto on paikka, josta voit saada tietoa ja tukea tupakoinnin tai muiden nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen.

Irti huumeista ry Valtakunnallisia vertais- ja ammattitukipalveluita huumeongelmaisten läheisille, toipuville ja huumeita käyttäville. Valtakunnallinen auttava puhelin tarjoaa tukea sekä tietoa liittyen huumekysymyksiin. 

Ehyt ry Alkoholiin, nikotiinituotteisiin ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella Ehkäisevän päihdetyön EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. Toimintaa ja palveluja lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen sekä opiskelijoille, työikäisille ja ikääntyneille. Maksuton 24/7 jokaisena päivänä auki oleva päihdeneuvontapuhelin. Ehyt ry:n sivuilta löytyy paljon hyvää  materiaalia:

Päihdelinkki Päihdelinkki-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkistä löytyy kattavan tietopankin lisäksi testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelu. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille, pelaajille, läheisille ja kaikille riippuvuustiedosta kiinnostuneille. 

Mieli ry:n Miten huolehdin lapsistani? -käsikirja vanhemmille, joita oma päihteiden käyttö askarruttaa

Hyväkysymys.fi sivuston artikkeli Riippuvuudet parisuhteessa

Lasinen lapsuus Nuorten sivut Entinen varjomaailma.fi sivusto, jossa tietoa, ohjattuja nettiryhmiä ja chatteja 12-25v. nuorelle, kun kodin aikuisten juominen mietityttää tai ahdistaa. Sivuilta löytyy vertaistukea lasista lapsuutta eläviltä nuorilta, turvallisen aikuisen, keinoja helpottaa omaa tilannettasi, tietoa aikuisten päihteidenkäytöstä, sen vaikutuksista läheisiin sekä kuinka voit hakea ja saada apua.

 

Avainsanat