Vanhempien vertaistuki

Kaikki Kittilän perhekeskuksen palvelut on koottu kunnan sivujen Lapsiperheet -kohdevalikkoon, jonka yksi osa tämä sivu on. Kittilän perhekeskuksen nuorten ja lapsiperheiden Pyydä apua –napin kautta voit pyytää apua tai kysyä neuvoa omaan tai läheiseen tilanteeseen liittyen: Pyydä apua palveluApua huoliin -chat tarjoaa apua lappilaisten nuorten ja lapsiperheiden vanhempien huoliin. 

 

kittilän vertaisryhmät
 • Vanhemmille on luotu ryhmäneuvoloissa vanhempien vertaistuellisia Whatsapp ryhmiä vuodesta 2022 alkaen ja ne luodaan 2kk, 6kk ja 10kk:n ryhmäneuvoloissa käyneiden kanssa. Ryhmässä vanhemmat voivat jakaa kokemuksiaan ja vaikka sopia tapaamisia. Mikäli et ole päässyt oman ikäryhmäsi ryhmäneuvolaan ja tahtoisit päästä kyseiseen wa-ryhmään. Voit pyytää kutsulinkin ryhmään perhetyöntekijä Terhi Tammelalta puh. 040 664 1244
 • Sirkan leikkitreffi whatsapp ryhmässä voi vapaasti sopia treffejä esim. leikkipuistoon tai vaunu kävelylenkkejä. Ryhmään pääsee pyytämällä perhekeskuskoordinaattori Ritvalta 040- 635 3176 kutsulinkin. Joskaan ryhmä ei ole ollut aktiivinen.
 • Yhden vanhemman perheiden vertaistukitoiminta on käynnistynyt maaliskuussa 2023. Yhden vanhempien omaan whatsapp ryhmään, jossa yhteistä toimintaa suunnitellaan, pääsee laittamalla viestiä perhekeskuskoordinaattorille.
 • Erityislastenomaiset ELO ry järjestää vertaistukitoimintaa erityislasten perheille.
 • Facebookissa on myös ryhmä Kittilän lapsiperheet
 • Alle kouluikäisten lasten perheiden kohtaamispaikkatoiminnalla on oma Whatsapp -kanava, jossa tiedotetaan kohtaamispaikkatoiminnasta ja mahdollisista muutoksista sekä muista satunnaisista perheiden tapahtumista. Tervetuloa mukaan toimintaan ja tapaamaan muita perheitä.
 • Nyt ollaan käynnistelemässä vertaistuki toimintaa myös sateenkaari perheille, monikulttuurisille perheille sekä isä-lapsi toimintaa. Voit ilmoittautua mukaan näihin perhekeskuskoordinaattorille.

Perhekeskuskoordinaattori: Ritva Helin, 040- 635 6176 (voit laittaa viestiä, whatsapp viestiä tai soittaa) tai laittaa sähköpostia ritva.helin@kittila.fi

 

Lapin vanhempien webinaarit

Lapin alueen maksuttomat, kaikille avoimet teemalliset Vanhemmuuden webinaarit jatkuvat joka kk 2. tiistai klo: 18-19.

Alustuksen aiheeseen tekee perhekeskusverkoston ammattilainen, jonka jälkeen on vapaata keskustelua aiheen tiimoilta. Saat vapaasti olla kuulolla tai aktiivisesti osallistua ja kysellä.

Osallistua voit anonyymisti Teamsilla tästä linkistä: https://bit.ly/vanhemmuudenweb tai kuvan QR-koodilla.

Kevään 2024 teemat:

 •   9.1. Tunnetaidot
 •   13.2. Nuori somessa  
 •   12.3. Talousasiat perheessä  
 •   9.4. Perheen suunterveys  
 •   14.5. Seksuaalikasvatus

Tervetuloa!

Järjestäjänä: Lapin alueen perhekeskuskoordinaattorit

Kuva
Mainoskuva, samat tiedot tekstissä

 

Avoimet materiaalityöpajat

Tule tutustumaan ja valmistamaan toiminnanohjausta ja puhetta tukevaa materiaalia Kolpeneen kuntoutusohjaajien kanssa.

Materiaalipaja on tarkoitettu  ammattilaisille sekä perheille.

ke 10.4.24, ke 8.5.24 ja to 6.6.24 klo 14-18


Tarjoamme välineistöä sekä apua materiaalin valmistamiseen ja vinkkejä niiden käyttöön. Paikan päällä on esimerkkimateriaalia, joista voi ideoida ja muokata materiaalia omiin tarpeisiin. Työpajassa on mahdollisuus myös saada apua esim Kelan hakemuksien täyttämiseen.  Valtatie 84 A, Kittilä 

Kuva
Mainoskuva, samat tiedot tekstissä

 

Lapin/valtakunnalliset vanhempien vertaistukiryhmät
 • Lapin ensi- ja turvakoti järjestää useita verkossa toimivia vertaistuki ryhmiä: Hiero vauvaaVanhemman jaksaminen ja vauvan uniHoivaa ja leiki-ryhmäVauvapysäkkiLäheisensä itsemurhan kautta menettäneiden vertaistukiryhmä.
 • Väkivaltaa kokeneiden naisten avoimen vertaisryhmä kevätkausi 24 starttaa to 11.1. klo 17-18.30. Ryhmään voi osallistua joka kerralle tai silloin kun se itselle sopii. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi sekä aiemmin ryhmässä mukana olleet että uudet osallistujat.  Ryhmä kokoontuu etäyhteydellä ja linkin ryhmään saat lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen sanna.ollila@lapinentu.fi tai ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi tekstiviestillä numeroon 0400 197 443 (Sanna Ollila). Tule mukaan keskustelemaan kokemastasi väkivallasta turvallisessa ilmapiirissä ammatillisesti ohjatussa ryhmässä. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista eikä sitoutumista ja ryhmään voi osallistua anonyymisti. Ryhmä kokoontuu joka kolmas torstai klo 17-18.30 etäyhteydellä, Teams-alustalla. Kevään 2024 kokoontumiskerrat: 11.1., 1.2., 22.2., 14.3., 4.4., 25.4. JA 16.5.
 • Yhden Vanhemman Perheiden Liiton teemoitetut chatit Tukinetissä: Kaikille yhden vanhemman perheille avoimia, teemoitettuja chatteja viikoittain. Kussakin chatissa saattaa olla tarkemmin rajattu teema ja kohderyhmä, kuten esimerkiksi täysin yksin lasta kasvattavat vanhemmat, eron kokeneet tai teini-ikäisten lasten vanhemmat.
 • MASI Isien avoin keskusteluryhmä Tukinetissä keskiviikkoisin klo 20-22,  MASI-chat on suunnattu isille, jotka kokevat jaksamisensa olevan vähissä. Voit kokea avuntarvetta joko omaan tai läheisen tilanteeseen liittyen. Yhteydenottosi voi liittyä vaikkapa vanhemmuuteen, omaan hyvinvointiin, parisuhteeseen, perhe-elämään tai mihin tahansa pohtimaasi asiaan tai koet että asiaa on hankala ilmaista muualla.