Kittilän kunta hakee kunnanjohtajaa

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Tule mukaan kehittämään vireää Kittilän kuntaa Tunturi-Lapin kultaiseen sydämeen!

Kunnanjohtajan virka täytetään toistaiseksi. Tehtävä alkaa 1.1.2023 tai sopimuksen mukaan.

Kultakaivos ja matkailu muodostavat Kittilän kunnan talouden vahvan perustan. Kittilä on Tunturi-Lapin keskus, jossa sijaitsee ympärivuotisia harrastus- ja tapahtumamahdollisuuksia tarjoava, Suomen suurin matkailukeskus Levi. Kittilän kunnan alueella on myös merkittävät luonnonvarat. Lisäksi kattavat palvelut, toimivat kulkuyhteydet ja upea luonto tarjoavat Kittilässä hyvät puitteet asukkaille, matkailijoille ja yrityksille. Kittilän kunnassa on yli 30 kylää, joiden asukasmäärät vaihtelevat alle kymmenestä useaan sataan. Kyliä yhdistävät kauniit järvi-, joki-, suo- ja tunturimaisemat. Jokivarsille ja järvien rannoille vanhastaan sijoittunut asutus sekä hyvin säilyneet kylät muodostavat sillan kunnan menestyksekkääseen historiaan ja ovat osa kittiläläistä kulttuurimaisemaa.

Kittilän kunnanjohtajana kaikki tämä tulee olemaan työsi ydintä! Tehtävässä toimit hallinnon, taloudenhoidon ja palvelutuotannon johtajana, kehität kunnan elinkeinoelämää ja edistät alueellista yhteistyötä.

Sinustako Kittilän kunnanjohtaja?

Tehtävä edellyttää vahvaa strategista johtajuutta, kykyä määrätietoisesti saavuttaa tavoitteet yhdessä päättäjien sekä kunnan johtoryhmän ja muun henkilöstöorganisaation kanssa. Kittilän kunnanjohtajana pääset näköalapaikalle monilla mittareilla mitattuna erittäin vetovoimaisen Tunturi-Lapin kunnan veturiksi. Samalla pääset tunnistamaan ja saamaan aikaan tarvittavat muutokset kuntaorganisaatiossa tulevaisuuden kunnan sekä elinvoiman ja hyvinvoinnin näkökulmasta katsottuna.

Kunnanjohtajan virkaan valittavalta edellytetään virkaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, käytännön kokemusta johtotehtävistä sekä julkisen sektorin ja elinkeinoelämän tuntemusta. Kunta arvostaa lisäksi englannin kielen taitoa, yhteiskuntasuhteita ja yhteistyökykyä kunnan sidosryhmien kanssa.
Virkaan valitun henkilön tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan viimeistään 30 päivän kuluessa valitsemispäätöksen tiedoksisaannista.

Viran kokonaispalkka on 8552,57€/kk. Hakijat voivat esittää myös oman palkkatoivomuksensa. Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Valinnassa voidaan käyttää ulkopuolista arvioijaa.

Hae mukaan kehittämään vireää Kittilää!

Virkaan haetaan 24.10.2022 klo 15.00 mennessä sähköisen hakulomakkeen kautta osoitteessa Kuntarekry.fi.  Liitä mukaan kelpoisuutta osoittavat opinto- ja työtodistusjäljennökset, CV.

Kittilä - Puhdasta kultaa!

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Antti Jämsén, puh 040 745 9830, antti.jamsen@kittila.fi
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Aki Nevalainen, puh. 0400 194 385, aki.nevalainen@kittila.fi
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala, puh. 0400 808 781, pekka.rajala@kittila.fi

 

Työnantajakuvaus

Yli 150-vuotiaassa Kittilässä hengitetään tutkitusti maailman puhtainta ilmaa. Suomen suurimman matkailukeskuksen Levin lisäksi Kittilän alueella on 1/3 kävijämäärältään yksi Suomen suosituimmasta kansallispuistosta, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Kunnassa on useita matkailu- ja kulttuurinähtävyyksiä sekä luontokohteita. Asukkaita kunnassa on runsaat 6 500, laajalla, yli 8000 neliökilometrin alueella. Kunnassa yrityksiä on yli 800 - Kittilän yritystiheys on asukaslukuun nähden Suomen suurimpia.

Kittilän loistava sijainti, kattavat palvelut, toimivat kulkuyhteydet ja upea luonto tarjoavat hyvät puitteet asukkaille, matkailijoille ja yrityksille. Maastoa muokkaavat useat komeat tunturit, laajat suot ja kunnan läpi virtaava suuri ja vapaa Ounasjoki. Selkeät vuodenajat, lumiset talvet, pakkaset ja revontulet, nopea kevät, kesän ympärivuorokautinen valo ja syksyn ruska näkyvät alueen luonnossa. Matkailun myötä modernin ja kansainvälisen tunnelman saaneessa Kittilässä perinteinen elämänmeno näkyy vielä kylissä, taide- ja kulttuurielämässä ja tapahtumissa. Kittilän lentoasema on kansainvälinen ja vilkas, ja sinne on runsaasti yhteyksiä niin Suomesta kuin muualtakin Euroopasta.

Kittilän kunnalta löytyvät myös omat nimikkolajit: Nimikkokasvi on kullero, nimikkonisäkäs on ahma ja nimikkomineraali on kulta.