Valtakunnallisella nuorisotyön viikolla Kittilässä jaettiin 1000 heijastinta

Kuva
Nuorisotyön viikko -logo, jossa puhekuplaa muistuttava alleviivaus

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetiin viikolla 41 eli 10.-16.10.2022 yhdeksännen kerran. Teemaviikolla nostettiin esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi sekä kampanjoitiin nuorten hyvinvointia tukevien toimien puolesta.

Tänä vuonna Nuorisotyön viikon teemana oli nuoret ja nuorisotyö koronan jälkeen. Koronavuodet ovat aiheuttaneet oppimis- ja hyvinvointivajetta erityisesti nuorissa ikäluokissa ja eriyttäneet nuoria toisistaan. Nuorisotyön viikolla haluttiin herättää kaikki suomalaiset huomaamaan, että ilman nuoria meillä ei ole mitään – tulevaisuuden osaajia, innovaatioita tai toimivaa yhteiskuntaa.

Kittilässä nuorisotyönviikolla jaettiin 1000 kpl kunnan heijastimia järjestöjen, seurakunnan ja kunnan nuorisopalveluiden järjestämissä kerhoissa. Viikolla nostettiin esille arvokasta työtä nuorten hyväksi tekeviä ohjaajia. Yhteensä ohjauskertoja kertyi 143 ja kerhokäyntejä viikon aikana oli 1117.
 
Mukaan tempaukseen valikoituivat kerhokalenterissa olevat toimijat:
  • MLL:n Kittilän paikallisosasto, Kätkän Kävijät
  • Kittilän 4H-yhdistys, Kittilän Palloseura, SBC Levi, VPK:n nuoriso-osasto
  • Erityislasten Omaiset ELO, Kittilän Vesaiset, Alppikoulu, Kittilän nuorten työpaja
  • Kittilän seurakunta: After school, Herran Tertut
  • Kunnan nuorisopalvelut: teatterikerhot, 5.-6-kerhot, iltanuokkarit ja yökahvilat
Lisäksi viikon aikana järjestettiin Suomen Malli -harrastekerhoja koulupäivän aikana ja koulujen kerhoja myös kouluajan ulkopuolella. Yhteensä näissä oli 364 osallistujaa ja 37 ohjaajaa.
 
Kittilän nuoristoimi kiittää kaikkia viikkoon osallistuneita ja postauksia omille somekanavilleen tehneitä. Kerhokalenteriin pääsee mukaan ottamalla yhteyttä kunnan nuorisopalveluihin ja

 

Ota yhteyttä