Harrastebussi ajaa Kittilä-Sirkka-Kittilä –väliä maalis-huhtikuussa 2023

Kuva
harrastebussi-kuva, logot Kittilä, Alppikoulu, Levi Ski Resort ja Kittilän kaivos

Tiedote 13.3.2023, Kittilän kunta

Kaikille käyttäjille avoin harrastebussilinja aloittaa maanantaina 20.3.2023 liikennöinnin välillä Kittilä–Sirkka–Kittilä. Linjan käyttöä testataan ensin pilottijakson ajan, 20.3.-15.4. (viikot 12-15) maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Kyseessä on jo nyt Alppikoulun eli Levi Snow Sport Academyn käyttämä oppilaskuljetus Kittilästä Sirkkaan, ja linja avataan nyt kaikille käyttäjille.

Ajatuksena on, että jo liikennöivä linja avataan yhteiskäyttöön – esimerkiksi nuorille, jotka haluavat käydä harrastamassa Kittilästä Sirkassa, ja kaikille jotka haluavat vaikkapa retkelle, ostoksille tai muuten Sirkan ja Levin matkailukeskuksen palveluiden äärelle. Linjaa voi hyödyntää aikataulun mukaan edestakaisin Kittilä-Sirkka-Kittilä, tai vain yhteen suuntaan. Tarjolla on myös kausikortti koko pilotoinnin ajalle.

Idea harrastusbussista on kytenyt jo vuosia, kun eri asiayhteyksissä on tunnistettu logistinen haaste: Kittilässä useimmat perheet joutuvat kuljettamaan lapsensa harrastuksiin, varsinkin jos harrastuspaikat ovat kauempana. Kittilästä Leville on yllättävän pitkä matka vain viedä lapsi rinteeseen ja hakea sieltä pois. Aika on työssäkäyvillä perheellisillä ihmisillä aina kortilla, kuvailee alppikoulun, Levi Snow Sport Academyn päävalmentaja Jukka Markkanen tarvetta harrastebussilinjalle. Toki tarve on myös toiseen suuntaan, Sirkasta Kittilään, ja muiden kylien osalta, mutta tässä vaiheessa jo toiminnassa oleva Kittilä-Sirkka linja avataan kokeilukäyttöön. Linjalle toivotaan runsaasti käyttöä, ja kokemuksen pohjalta voidaan arvioida, olisiko harrastebussin tyyppiselle toiminnalle tarvetta jatkossakin, ja millaisilla linjoilla. Palautetta linjasta voit jättää osoitteessa https://link.webropol.com/s/harrastebussipalaute

Kittilästä pääsee kyllä kaukolinjoilla useita kertoja päivässä Leville, mutta aikataulut eivät välttämättä ole sopivia perheiden tarpeisiin tai on mahdollista, että etenkin sesonkiaikoina linja-autot ovat melko täynnä, mikä voi nostaa perheiden kynnystä niiden käyttämiseen.

Alppikoulu on järjestänyt jo yli 20 vuotta Kittilässä asuville opiskelijoilleen 2-3 kertaa viikossa kuljetukset omiin harjoituksiinsa Levin rinteille.  - Kuljetuksessa olisi tilaa myös muille rinteeseen, kylpylään tai muuten Leville haluaville. Nyt haluammekin tarjota kuljetusapua paikallisille perheille ja nuorille suksijoille ja lautailijoille. Alppikoulun yksi keskeisistä tehtävistä on edistää rinnelumilajien harrastamisen kulttuuria Kittilässä ja tämä on yksi hyvin konkreettinen tapa siihen, Markkanen jatkaa.

- Harrastebussin toteutumista on edistetty Kideve Elinkeinopalveluiden toteuttamissa kestävän liikkumisen hankkeissa, kertoo Kittilän kunnan Kideve Elinkeinopalveluiden kehittämisasiantuntija Katja Kaunismaa. Hankkeiden yhtenä painopisteenä on ollut kestävien liikkumisvalintojen kehittäminen alueen asukkaiden arkea helpottamaan. Harrastusbussi on matalan kynnyksen palvelu, jonka avulla sekä säästetään ajokilometrejä että vähennetään liikkumisen hiilijalanjälkeä.

Bussilinjan tilaajana on Kittilän kunta osana Levi Snow Sport Academyn toimintaa, ja sen avaamista harrastebussiksi ovat tukemassa Levi Ski Resort ja Agnico Eagle Finlandin Kittilän kaivos, liikennöitsijänä toimii Tilausliikenne Olli Oy. Liikennöitsijä huolehtii kalustostaan sopivankokoisen ajoneuvon linjan käyttäjämäärän mukaan.

 

Tiedot harrastebussista


Lähtöpysäkkien osoitteet

- Kittilän koulukeskuksen pysäkki, Valtatie 9, 99100 Kittilä

- Zero Pointin pysäkki, Hissitie 8, 99130 Sirkka

Matkan varrella olevilta pysäkeiltä pääsee kyytiin ja niillä voi jäädä pois, lipun hinnat ovat osalle matkaa samat kuin koko matkalle.

 

Aikataulut

Harrastebussi liikennöi ma, ke ja la aikavälillä 20.3.-15.4.
 

Maanantaisin ja keskiviikkoisin:

klo 15.45, Kittilä-Sirkka

klo 19.00 Sirkka-Kittilä
 

Lauantaisin:

klo 9.15 Kittilä-Sirkka

klo 16.00 Sirkka-Kittilä

 

Hinnat

5 € kerta edestakaisin

3 € suunta

20 € kausikortti, henkilökohtainen
Liput ostetaan bussista, maksu käteisellä tai kortilla.

 

Lisätiedot:

Jukka Markkanen, päävalmentaja, Levi Snow Sport Academy, Kittilän kunta, puhelin 040 570 1835, Jukka.Markkanen@edu.kittila.fi

Katja Kaunismaa, kehittämisasiantuntija, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta, puhelin 040 035 6431, katja.kaunismaa@kittila.fi

Jutta Hartojoki, sivistystoimenjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 705 7486, jutta.hartojoki@kittila.fi

 

Aikataulu myös sivuillamme kittila.fi
https://kittila.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne/harrastebussi-kittila-sirkka