Kela tiedottaa: Kittilässä Kela-asioita voi nyt hoitaa myös asiointipisteessä kunnantalolla

Kuva
Kelan logo, teksti Kela

Tiedote 3.1.2022, Kela

 

Kela-asioita voi nyt hoitaa asiointipisteessä Kittilän kunnantalolla. Asiointipiste on avoinna ma-pe klo 1215.            

Kittilässä Kela-asioita voi jatkossa hoitaa uudessa asiointipisteessä kunnantalon aulassa. Asiointipiste avattiin 2.1.2023 osoitteessa Valtatie 15, ja se palvelee arkipäivisin klo 12–15. Lisäksi paikkakunnalla toimii vain ajanvarauksella palveleva Kelan oma palvelupiste osoitteessa Valtatie 60.

Asiointipisteessä on asiakastietokone, jolla Kela-asiat voi hoitaa verkossa. Kunnan työntekijä neuvoo yleisellä tasolla Kela-asioissa ja auttaa verkkoasioinnissa. Asiointipisteestä saa Kelan hakemuslomakkeita ja esitteitä. Asiointipisteessä on myös postilaatikko hakemuksia ja muita Kelaan toimitettavia asiakirjoja varten.

Kittilän uudessa asiointipisteessä on lisäksi Kelan etäpalvelu, jossa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa Kelan palveluasiantuntijalta tietokoneen kuva- ja ääniyhteydellä. Etäyhteyden avaamiseen saa tarvittaessa apua. Etäpalvelussa voi hoitaa samoja asioita kuin Kelan omassa palvelupisteessä.

Useimmat Kela-asiat hoituvat puhelimitse ja verkossa

Lähes kaikki Kela-asiat voi hoitaa verkossa tai puhelimessa. Kelan asiointipalvelussa eli OmaKelassa voi hakea etuuksia, lähettää liitteitä ja ilmoittaa muutoksista. OmaKelassa voi myös tarkistaa oman hakemuksen tilanteen ja etuuksien maksupäivät. OmaKelaan kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Puhelinpalvelussa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa verkkoasiointiin ja hakemuksen tekemiseen. Puhelinpalvelussa voi myös jättää suullisen hakemuksen, jos mikään muu asiointitapa ei ole mahdollinen. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Elämäntilannekohtaiset palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Kelan palvelupisteiden ja kuntien asiointipisteiden osoitteet ja aukioloajat löytyvät verkosta suomi.fi-palvelusta.

Lue lisää