Osta Kittilän historiakirja ja asutushistoriakirja!

Kuva
Kittilän historiakirjan ja asutushistoriakirjan kansikuvat

Osta kirjat verkosta

Kittilän historia-  ja asutushistoriakirjan voi ostaa verkosta. Kirjat voidaan lähettää postitse, tai voit noutaa maksetun kirjan kunnantalolta. Tilaus ja tarkemmat ohjeet: Kittilän kunnan verkkokauppa | verkkokauppa.kittila.fi


Osta kirjat kunnan pisteistä

- Kunnantalon neuvonnasta (Valtatie 15, avoinna ark. 8-11, 11.45-16, käteinen ja korttiosto)
- Kittilän kunnankirjastosta (Kirjatie 1, ma–to klo 11–19, pe & juhlapyhien aattona klo 9–16, käteisosto)

- Kino Ylä­ris­tä tun­ti en­nen elo­ku­va­näy­tös­tä (käteinen ja korttiosto, tarkista elokuvien aikataulut kittila.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/elokuvat-kino-ylari.
 

Myytävät kirjat

 

Luonnostaan eläväinen
Kittilän historia

Kuva
Luonnostaan eläväinen Kittilän historia -kirjan kansi


Toimittaja: Anna Nieminen
Kustantaja: Kittilän kunta
Julkaistu: 9.12.2022 Kittilässä
Hinta: 30 euroa

Kittilän historia on värikästä, täynnä tapahtumia ja mielenkiintoisia ihmisiä. Kittilässä on eletty läheisessä suhteessa luontoon, usein vaatimattomissa ja ankarissakin oloissa, totuttu kovaan työhön ja viety eteenpäin oman yhteisön kehitystä. Tämä kirja alkaa Kittilän alueen luonnonhistorian ja arkeologian tarkasteluilla, kertoo elämästä metsäsaamelaisessa lapinkylässä 1500- ja 1600-luvuilla, kehityksestä uudisasukkaiden pitäjäksi ja kihlakunnan ensimmäiseksi kunnaksi, joka on ollut monessa asiassa ja aloitteessa edelläkävijänä.

Kittiläläisten evakkoaika, sodan jälkeiset vuosikymmenet, perinteisen elämänmenon kokema murros ja kasvu menestyväksi matkailukunnaksi kuvataan ilmiöiden ja tapahtumien taustoja pohtien. Tärkeitä teemoja ovat ihmisten arki kokemuksineen, kittiläläinen mielenmaisema, henkinen perinne, suhde paikkoihin ja luontoon sekä tarinat ja uskomukset. Monitieteisen teoksen kirjoittajat ovat omien alojensa asiantuntijoita, ja monet heistä ovat kotoisin Kittilästä. Elävyyttä kirjaan tuovat myös runsaat sitaatit ja monipuolinen kuva-aineisto. Kirjan kan­nes­sa on tai­tei­li­ja Rei­dar Sä­res­tö­nie­men teos Tal­vi las­keu­tuu tun­tu­reil­ta jän­gäl­le.

 

Kotivalkeilla
Kittilän asutushistoriaa 1600-luvulta 1970-luvulle

Kuva
Kotivalkeilla Kittilän asutushistoria


Kirjoittaja: Esko Vesala
Kustantaja: Kittilän kunta
Julkaistu: 9.12.2022 Kittilässä
Hinta: 10 euroa

Kirja vie lukijansa Kittilän asutushistoriaan vuosisatojen mittaiselle matkalle, joka alkaa 1600-luvulta ja päättyy 1970-luvulle aivan toisenlaiseen aikaan. Asutuksen historiaan liittyvät kittiläläiset koteineen, tiloineen, perheineen, sukuineen, elinkeinoineen ja arjen kokemuksineen, lait ja säädökset, yhteiskunnan murrokset ja poikkeusajat. Aikoinaan talouden ja elämisen perusyksikkö oli tila, ja ihmiset muuttivat jopa nimensä asuinpaikkaa vaihtaessaan. Historiantutkija Esko Vesala käy Kittilän asutushistoriaa läpi tarkalla otteella, tila tilalta ja kylä kylältä. Kirjaa täydentävät yksityiskohtaiset liitetaulukot. Kirjan kannessa on taiteilija Reidar Särestöniemen teos Kevään kirkkaat vedet tulvivat kartanolla ja sulattavat roudan.

Lue lisää: Tiedote: Kittilän historiakirja julkaistaan perjantaina 9.12.2022

 

Lisätietoja:
Vaihde, neuvonta, Kittilän kunta, avoinna arkisin klo 9 - 11
puhelin 0400 356 500
sähköposti kirjaamo@kittila.fi