Kittilän kunnan alueella sijaitsevien öljysäiliöiden selvitys on päättynyt - ohjeet öljy- ja kemikaalisäiliön käytöstä poistoon

Kuva
Kittilän logo

Kittilän kunnan sekä Lapin pelastuslaitoksen Kittilän yksikön kanssa yhteistyössä toteutettu Kittilän kunnan alueella sijaitsevien öljysäiliöiden selvitys on nyt saatu päätökseen. Työ toteutettiin kesällä 2024. Tarkoituksena oli selvittää mahdollisimman tarkkaan Kittilän kunnan alueella sijaitsevat öljysäiliöt. Myös jo käytöstä poistettujen säiliöiden tietoja kerättiin. Kartoitusta varten toteutettiin sähköinen kyselylomake kunnan asukkaille ja yrityksille.

Yhteensä säiliöitä selvitettiin 467 kappaletta, johon sisältyy käytössä olevat, käytöstä poistetut sekä jakeluasemat ja muut yritysten käytössä olevat säiliöt. Näistä tämänhetkinen käyttötieto saatiin selvitettyä 33 %:sta. Sähköisen lomakkeen kautta vastauksia saatiin 22 kappaletta ja lisäksi yhteydenottoja tuli runsaasti puhelimitse sekä sähköpostitse.

Selvityksen aikana kerätyt tiedot ovat hyödyksi ympäristöriskien kartoittamisessa ja ehkäisemisessä, sekä mahdollisten öljyvahinkojen ratkaisemisessa. Tuloksia voidaan myös hyödyntää kunnan ympäristönsuojelun ja Lapin pelastuslaitoksen Kittilän yksikön työssä. 

Kiitos kaikille työhön osallistuneille ja säiliöitä ilmoittaneille. Myös jatkossa keräämme öljysäiliöiden tietoja, jotta tiedot säilyvät ajan tasalla ja säiliöitä voi edelleen ilmoittaa Kittilän kunnan ympäristönsuojelulle ymparisto@kittila.fi. Lisätietoa selvityksestä ja sen tuloksista saa tarvittaessa ympäristönsuojelulta.

Ohjeet öljy- ja kemikaalisäiliön käytöstä poistamiseen ja muuta lisätietoja: Kittilän kunta, ympäristönsuojelu | kittila.fi