Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 11.6.2024 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 13.6.2024

Kittilän kunnanhallitus päätti:

 

  • hyväksyä Kittilän kunnan ja Kriston kiinteistöt Oy:n välillä allekirjoitetun maankäyttösopimuksen.
     
  • hyväksyä Metsähallituksen esittämän käyttöoikeussopimuksen koskien Paskajärven pitkospuureittiä. Sopimusaika 15 vuotta (1.1.2024-31.12.2039) ja kertakorvauksellinen hinta 162 euroa + alv.
     
  • hyväksyä Kittilän teollisuusalueen tonttien kiinteistökaupoissa käytettävät luovutusehdot kokouksessa käsitellyn kauppakirjamallin mukaisesti. Kunnalla on teollisuusalueen asemakaavassa yritystoiminnan tarpeita varten 7 teollisuustonttia. Tonttien pinta-alat ovat suuruudeltaan 7723 m2 - 11578 m2 ja asemakaavassa rakennusoikeudet ovat 2800 kem2 - 4000 kem2. Valtuusto on vahvistanut tonttien hintaperusteeksi 5 €/m2.
     
  • lausunnoistaan seuraaviin hakemuksiin: AA Sakatti Mining Oy:n malminetsintäluvan jatkoaikahakemus, Venejoki 1, ML2017:0036 ja Aurion Resources Oy:n malminetsintälupahakemus, Naakena, ML2018:000079.
     
  • hyväksyä teknisen lautakunnan esitykset:
    • Käynnistetään neuvottelut Lapin Ely-keskuksen kanssa toteuttamissopimuksesta, joka sisältää sekä tiesuunnitelman että liittymän rakentamisen Rakkavaarantien ja Levin Ympärystien risteysalueen toteuttamiseksi esillä olleen katusuunnitelman mukaisesti.
    • Tehdään määrärahasiirtoja: kohteelle Sirkan koulu varatuista määrärahoista 30 000 € siirretään kunnan omistaman huoneiston As Oy Lukkarintie 4-6 B 8 korjaukseen ja  55 000 € siirretään Lanssitie 5 F talon vesivahinkokorjauksiin ja 35 000 € Lanssitie 5 G talon vesivahinkokorjauksiin.
    • esittää kunnanvaltuustolle Tunturitien asemakaavamuutoksen asemakaavaehdotuksen hyväksymistä sekä  Zero Pointin asemakaavamuutoksen asemakaavaehdotuksen hyväksymistä.
       
  • Vuoden aktiivisin kylä 2024 –palkinnon saajan Kittilän kylien neuvoston esityksen mukaisesti. Palkinto luovutetaan Kittilän Kesämarkkinoiden yhteydessä.
     
  • hyväksyä koululautakunnan esityksen ja esittää kunnanvaltuustolle päätettäväksi, että Kittilän kunnan perusopetukseen perustetaan 1.8.2024 alkaen perusopetuksen rehtorin virka. Viran alkusijoituspaikka on Sirkan koulu, ja se täytetään määräaikaisen lukuvuodeksi 2024-2025 ajalle 1.8.2024-31.7.2025.
     
  • esittää valtuustolle, että se merkitsee tiedoksi vuoden 2023 keskeneräiset valtuustoaloitteet sekä vuoden 2023 kuntalaisaloitteet.

 

Kunnanhallitus päätti aloitteista seuraavasti:

  • Valtuustoaloite - Kunnallisveroprosentin alentaminen vuodelle 2025: Aloite siirretään valmisteltavaksi hallinto- ja talousosastolle. Aloitteen mukainen esitys vaikuttaa osaltaan tulevaan talousarvioon vuodelle 2025. Vastuuhenkilöinä toimivat controller ja kunnanjohtaja.
     
  • Valtuustoaloite - Vapaa-ajanohjaajan toimi erityislapsille ja -nuorille Kittilän kuntaan: Aloite siirretään koululautakunnan ja hyvinvointilautakunnan alaisen virkahenkilöstön valmisteltavaksi. Vastuuhenkilöinä toimivat sivistystoimenjohtaja sekä nuorisosihteeri ja hyvinvointikoordinaattori.
     
  • Valtuustoaloite kevyen liikenteen väylän rakentamiseksi Sodankyläntien varteen välille Pakatin risteys – Sairaalantie: Aloite siirretään teknisen toimen valmisteltavaksi. Valmistelussa tulee ottaa huomioon Pakatin kaavan eteneminen ja sen vaikutus Pakatin kevyen liikenteen väylän sijoittumiseen. Samalla käynnistetään Ely:n kanssa neuvottelut asiasta. Vastuuhenkilöinä ovat tekninen johtaja, tiemestari ja kaavoittaja.

 

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja myöhemmin pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat

Tiedotteen julkaisuvaiheessa pöytäkirjaa ei ole vielä tarkastettu eikä sitä ole allekirjoitettu. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot:

Katja Kaunismaa, vs. hallintojohtaja, Kittilän kunta, puhelin 0400 356 431, katja.kaunismaa@kittila.fi