Kittilän kunnanhallituksen päätökset 26.10.2021

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Tiedote 28.10.2021, Kittilän kunta

Kittilän kunnanhallitus päätti tiistaina 26.10.2021 kokouksessaan:

  • esittää kunnanvaltuustolle, että veroprosentit vuodelle 2022 määrätään seuraavasti: tuloveroprosentti 20,25 %, yleinen kiinteistöveroprosentti 1,16 %, vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 0,43 %, muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,20 %, voimalaitokset 3,1 %, yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0,00 %.
  • myöntää Kittilän Yrittäjät ry:lle 10.000 euroa Pai­kal­lis­ten palveluiden kampanjan toteuttamiseen. 
  • hyväksyä esityksen hankehakemuksen jättämisestä Lapinliitolle La­pin­pol­ku-rei­tin suunnittelun rahoittamiseksi ja ehdottaa reitin täydentämistä osuudella Sirkka – Kittilä – Särestö - Sodankylä, jolloin Lappiin muodostuu toimiva rengasreitti, jolloin reittiä on helpompi markkinoida matkailijoille.
  • Kittilän Vuoden Yrittäjä 2021, Kittilän Vuoden Yrittäjänainen 2021 ja Kittilän Vuoden Yksinyrittäjä 2021 -palkintojen saajista. Yrittäjäpalkintojen saajat julkaistaan yrittäjäjuhlassa lauantaina 6.11.2021.
  • pyytää vapaan sivistystyön lautakuntaa val­mis­te­le­maan esityksen nuorisovaltuustoon nimettävistä jäsenistä ja varajäsenistä syksyn 2021 nuorisovaltuustovaalin tuloksen poh­jal­ta sekä pyytää vapaan sivistystyön lautakuntaa val­mis­te­le­maan esityksen nuorisovaltuuston toimintasäännöksi. Kun­nan­hal­li­tus pyytää toimintasäännöstä lausunnon nuo­ri­so­val­tuus­tol­ta ennen toimintasäännön hyväksymistä kunnanhallituksessa.
  • pyytää Kittilän Eläkeläiset ry:tä, Kittilän Sydänyhdistystä, Elä­ke­lii­ton Kittilän yhdistystä, Kittilän Kehitysvammaisten Tuki ry:tä, Lapin Nä­kö­vam­mai­set ry:tä, Lapin Aivoyhdistys ry:tä, Kittilän Reu­ma­yh­dis­tys ry:tä, Kittilän Ihmiset ry:tä ja Kittilän seurakuntaa nimeämään van­hus- ja vammaisneuvostoon edustajan ja henkilökohtaisen va­ra­edus­ta­jan. Lisäksi pyydetään SPR:n paikallisosastoa, Kittilän So­ta­ve­te­raa­nit ry:tä, Kittilän Marttoja sekä Tunturi-Lapin Allergia- ja ast­ma­yh­dis­tys­tä halutessaan nimeämään vanhus- ja vam­mais­neu­vos­toon jäsen ja varajäsen. Kunnanhallitus pyytää sosiaali- ja terveyslautakuntaa, vapaan sivistystyön lau­ta­kun­taa, koululautakuntaa ja teknistä lautakuntaa valmistelemaan esi­tyk­sen nimettävästä lautakunnan edustajasta ja varaedustajasta van­hus- ja vammaisneuvostoon. Vanhus- ja vammaisneuvostoon nimetään jäsen ja varajäsen kun­nan­hal­li­tuk­ses­ta neuvoston asettamispäätöksen yhteydessä.
  • palauttaa valmisteluun asian ”Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2022 aluevaaleissa”.
  • että kunnanjohtajan suostumuksella hänelle ai­em­min myönnetty vuosiloma ajalle 5.11.2021 perutaan ja näin ol­len pitämättä jäävä vuosilomapäivä maksetaan rahana.
  • asiassa ”Ounastähti Kehittämiskuntayhtymän yhtymäkokousedustajan nimeäminen, toimiohje, hallituksen jäsenten ja varajäsenten sekä tarkastuslautakunnan jäsenen ja varajäsenen valinta” valita seuraavasti: yhtymäkokousedustajaksi Paula Nevalainen ja varalle Pirkko Jauhojärvi, hallitukseen jäseneksi Pekka Rajala ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Sirkka Hangasvaara ja toiseksi hallituksen jäseneksi Aaro Granroth ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Raili Fagerholm. Tarkastuslautakuntaan valittiin varsinaiseksi jäseneksi Pirjo Junttila-Vitikka ja varajäseneksi Marita Toivanen.
  • asiassa ”Yhtiökokousedustajan valitseminen Kiinteistö Oy Kittilän Säästökulman yhtiökokoukseen 1.11.2021 ja esitys hallituksen jäseneksi” valita seuraavasti: yhtiökokousedustajaksi Raili Fagerholm ja varalle Aaro Granroth ja hallituksen jäsenehdokkaaksi Sakari Kautto ja varalle Akseli Erkkilä.
  •  kutsua tiistaina 2.11.2021 pidettävään haas­tat­te­luun seuraavat sivistystoimenjohtajan virkaa hakeneet:
    Hartojoki Jutta, oikeustieteen maisteri, Kasvatustieteiden maisteri, Pih­ti­pu­das
    Kurula Timo, filosofian maisteri, Sirkka
    Mäkinen Ari, kasvatustieteen maisteri, Kittilä
    Nevalainen Virpi, yhteiskuntatieteiden maisteri, Kulho
    Toppari Anne, filosofian maisteri, Oulu
    Väisänen Juha, kasvatustieteen maisteri, Äkäslompolo
    Lisäksi kunnanhallitus päätti nimetä sivistystoimenjohtajan viran haastatteluryhmään kun­nan­val­tuus­ton puheenjohtajan, kunnanhallituksen pu­heen­joh­ta­jan, koululautakunnan puheenjohtajan, vapaan sivistystyön lau­ta­kun­nan puheenjohtajan, kunnanjohtajan, vt. sivistystoimenjohtajan ja henkilöstöpäällikön. haastatteluryhmää kutsutaan lisäksi kunnanvaltuuston, kunnanhallituksen, koululautakunnan ja vapaan sivistystyön lautakunnan puheenjohtajisto. Vihreät, Sdp ja Kokoomus valitsee haastatteluryhmään kukin yhden edustajan. Soveltuvuusarvioinnissa käytetään ulkopuolista ar­vioi­jaa. Soveltuvuusarviointiin kutsuttavista päättää haas­tat­te­lu­ryh­mä.

Kunnanhallitus päätti aloitteista seuraavasti:

  • Valtuustoaloite, Osallistuva budjetointi Kittilään: Kunnanhallitus päättää lähettää aloitteen talousosaston val­mis­tel­ta­vak­si. Vastuuhenkilönä on controller.
  • Valtuustoaloite, Nuorisovaltuuston edustajalle läsnäolo- ja puheoikeus Kittilän kunnanvaltuuston kokouksiin/muutos hallintosääntöön: Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityksen vas­tauk­sek­si valtuustoaloitteeseen ja esittää vastauksen val­tuus­to­aloit­tee­seen tiedoksi kunnanvaltuustolle ja esittää valtuustolle aloitteen to­tea­mis­ta loppuun käsitellyksi. Lisäksi kunnahallitus hyväksyi lisäyksen, että hallintosäännön muuttamisen yhteydessä tehdään tarvittavat muutokset myös luottamushenkilöiden palkkiosääntöön, että myös vaikuttamistoimielimien edustajille kunnan toimielimien kokouksissa maksetaan kokouspalkkiot.
     

Lue lisää kokouksen asialistasta Kittilän kunnan verkkosivuilta kohdasta Pöytäkirjat ja asialistat: http://dynasty.kittila.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=6

 

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätietoja:
Antti Jämsén, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 745 9830, antti.jamsen@kittila.fi