Kittilän kunnanhallituksen päätökset 3.12.2021

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Tiedote 7.12.2021, Kittilän kunta

Kittilän kunnanhallitus päätti perjantaina 3.12.2021 kokouksessaan:

  • esittää kunnanvaltuustolle, että kun­nan­val­tuus­to hyväksyy talousarvion vuodelle 2022 sekä ta­lous­suun­ni­tel­man vuosille 2022-2024, kunnanhallituksen muutosten ja kunnanjohtajan muutetun esityksen mukaisesti.
  • asiassa Marita Toivasen kysymys koskien Levi Magic nimistä yhtiötä Toivasen esityksen mukaisesti, että asia palautetaan valmisteluun.
  • hyväksyä rakennus- ja ympäristölautakunnan esi­tyk­sen asioissa ympäristönsuojeluviranomaisen taksan tarkistaminen ja rakennuslupamaksujen tarkastaminen
  • hyväksyä Kittilän kunnan ja Maansiirto Jor­ma Vainio Oy:n välisen kaavoituksen käynnistämissopimuksen.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että Kittilän kunta os­taa 250 000 euron kauppahinnalla noin 39,7 ha:n suuruisen mää­rä­alan kiinteistöstä Pekkala 261-409-33-88, minkä ansiosta voidaan huo­mioi­da kunnan maankäytön kehittämistarpeet.
  • että Kittilän kunta ostaa noin 30 ha:n suu­rui­sen määräalan kiinteistöstä Nuottila 261-409-12-1. Kauppahinta on 35 000 euroa.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää Raat­ta­man Reitit ry:lle hankeaikaisen lainan 30.200 euroa 0,1 %:n vuo­tui­sel­la korolla, sillä edellytyksellä, että yhdistys saa Lapin Ely-kes­kuk­sel­ta myönteisen päätöksen valaistuksen sa­nee­raus­hank­keel­le. Yhdistys maksaa lainan takaisin Kittilän kunnalle saa­tu­aan hankemaksatuksen tilille, viimeistään 31.8.2023.
  • myöntää Rauhalan kyläyhdistys ry:lle 8.800 eu­ron lisäavustuksen koronatilanteen vuoksi heikentyneen kas­sa­va­ra­ti­lan­teen parantamiseksi. Avustus käytetään porakaivon ra­ken­ta­mi­seen, vesipumpun hankintaan sekä piha-alueen kunnostamiseen.
  • merkitä tiedoksi kunnanhallituksen kokouksessa23.11.2021 § 513 selostetun vas­tauk­sen Esa Ylläsjärven kysymykseen.
  • valita edustajat yhtiöiden ja yhteisöjen yhtiö- ja vuosikokouksiin. Yhtiö- ja yhtymäkokousedustajat valitaan val­tuus­to­kau­dek­si, joka päättyy vuonna 2025. Päätettiin valita seuraavasti:

Kiint.Oy Kittilän Vuokratalot: Vuokko Mäntymaa, varalle Raili Fagerholm
Kiint.Oy Levin Vuokratalot: Vuokko Mäntymaa, varalle Raili Fagerholm
Asuntosäätiö Kittilä: Vuokko Mäntymaa, varalle Aki Nevalainen
Kittilän Aluelämpö Oy: Mikko Rauhala, varalle Akseli Erkkilä
Oy Levi Ski Resort Ltd: Aaro Granroth, varalle Veli-Matti Junnola
Levin Vesihuolto Oy: Toni Kenttälä, varalle Jussi Mäkitalo
Lapin sairaanhoitopiiri ja Kolpene: kunnanjohtaja, varalle kunnanvaltuuston puheenjohtaja
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Pirjo Junttila-Vitikka, varalle Paula Nevalainen

Lapin jätehuolto: Jussi Mäkitalo edustajaksi, varalle Toni Kenttälä
Ounastähti kehittämiskuntayhtymä Paula Nevalainen, varalle Vuokko Mäntymaa
Lapin liitto: kunnanjohtaja, varalle valtuuston puheenjohtaja
Kiint.Oy Säästökulma: Raili Fagerholm, varalle Emilia Fagerholm
Rovakaira: Tarmo Salonen, varalle Marita Toivanen
Kyrön Vesihuolto Oy: Oula Vuolli, varalle Jussi Mäkitalo
Levi Magic Oy: Marita Toivanen, varalle Vuokko Mäntymaa
Levi Golf&Country Club Oy: Pekka Rajala, varalle Tuula Koivuniemi
Levin Matkailu Oy: Timo Kurula, varalle Reijo Paasirova
Levin Matkailukeskus Oy: Tarmo Salonen, varalle Pekka Rajala

  • todeta valtuuston 8.11.2021 päätökset § 123 - § 129 lail­li­sik­si ja päättää panna ne täytäntöön.
  • nimetä Ounastähti Kehittämiskuntayhtymän kun­ta­yh­ty­män omistajapoliittisen ohjelman työryhmään kun­nan­joh­ta­jan ja kunnanhallituksen puheenjohtajan sekä varalle kun­nan­hal­li­tuk­sen 1. varapuheenjohtajan ja 2. varapuheenjohtajan.
  • nimetä Kittilän kunnan edustajaksi kun­ta­työ­ryh­mään hallintojohtaja Sanna Ylinamman ja varajäseneksi cont­rol­ler Tuija Långin.
  • ilmoittaa Heikki Frimannille, että kun­ta ei myy kiinteistöä Väinölä RN.o 10:28 ennen kuin alueen maan­käyt­tö on ratkaistu asemakaavalla.
  • nimetä kunnan edustajat verkostoihin seu­raa­vas­ti:

Kuntien kiinteistö- ja toimitiloista vastaavien verkosto: Kiinteistöpäällikkö Mauri Kivelä
Kuntien kiinteistöjen ICT-laitteista vastaavien verkosto: IT-asiantuntija Mari Takalo

  • lausunnosta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden asiassa 21573/2021/valitus Kittilän kunnanhallituksen päätöksestä 09.11.2021 § 484.
  • myöntää Särestön kamarikonsertit -yhdistys ry:lle 7 000 euron avustuksen konserttitoiminnan toteuttamiseen.
  • palauttaa takaisin valmisteluun valtuustoaloitteen kaavoittajan viran perustamiseksi. Tekninen johtaja, maanmittausinsinööri, maanmittausteknikko ja kaavatoimikunta käyvät yhdessä läpi kaavoitukseen liittyvät prosessit, työnjaon ja toimivaltuudet ja laativat muistion, jonka pohjalta hallintosääntötyöryhmä valmistelee tarvittavat muutokset hallintosääntöön kaavoitukseen liittyen.
  • merkitä tiedoksi kunnanhallituksen ja kun­nan­val­tuus­ton puheenjohtajan päättämät kokousajat ja esittää kevään 2022 kokousajat tiedoksi kunnanvaltuustolle.
  • että Kittilän kunnantalo pidetään kiinni 27.-31.12.2021. Kaikki tarvittavat päivystykset järjestetään ja toimintojen riittävä su­ju­vuus varmistetaan. Kirjaamon ja ilmoitustaulun osalta tehdään tarvittavat järjestelyt.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että si­vis­tys­toi­men­joh­ta­jan virkaan valitaan virkavaalissa haastattelun, kou­lu­tuk­sen, työkokemuksen ja soveltuvuusarvioinnin perusteella Jutta Har­to­jo­ki. Virkasuhteessa noudatetaan Kunnallista yleistä virka- ja työ­eh­to­so­pi­mus­ta sekä 6 kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hy­väk­syt­tä­vä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä esitettävä nähtäväksi ri­kos­re­kis­te­ri­lain 6 §:n 2 momentin mukainen ote rikosrekisteristä en­nen tehtävän vastaanottamista. Kunnanhallitus päättää sivistystoimenjohtajan viran ko­ko­nais­pal­kak­si 6 900 euroa.
  • esittää valtuustolle, että 1.1.2022 lähtien kun­nan­val­tuus­ton esityslistat liitteineen ja oheismateriaaleineen toi­mi­te­taan sähköisesti valtuutetuille ja varavaltuutetuille.
  • esittää valtuustolle, että valtuusto toimittaa suljetuin li­puin Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaalin, jossa äänen voi an­taa Lapin vaalipiirin ehdokaslistojen yhdistelmässä olevalle eh­do­kas­lis­tal­le.
  • myöntää Kittilän vuoden 2021 maaseutuyrittäjäpalkinnon Laura Junttilalle, Lauran Puutarha.
  • hyväksyä esityksen asiassa Kittilän kunnan vpl, shl, ikäihmisten ja kehitysvammaisten ihmisten päivätoiminnan kuljetukset sekä kuljetukset terveyskeskuksesta Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja Lapin keskussairaalaan ajalla 1.1.2022 - 31.12.2022.
     

Tarkemmat tiedot kokouksen asialistasta ja pöytäkirjasta Kittilän kunnan verkkosivuilta kohdasta Pöytäkirjat ja asialistat: http://dynasty.kittila.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=6

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätietoja:
Antti Jämsén, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 745 9830, antti.jamsen@kittila.fi