Kittilän kirjaston remonttikyselyssä toivottiin hiljaista työskentelytilaa ja kahviota

Kuva
Sinistä seinää vasten rivi kirjoja, kuvituskuva

Tiedote 8.12.2023, Kittilän kunta

                                                                                                                                                    

Kittilän kirjasto on palautteen perusteella monipuolinen ja yhteisölähtöinen palvelu, jonka vahvuudet perustuvat vieraanvaraiseen ilmapiiriin ja laajaan palveluvalikoimaan. Kyselyn perusteella kirjasto on onnistunut luomaan positiivisen ja viihtyisän ympäristön, joka palvelee eri ikäryhmiä, mutta erityisesti kirjastotilasta löytyy parannettavaakin.

 

Kittilän kirjastossa toteutettiin marraskuun lopulla asiakaskysely, joka keräsi 114 vastausta. Kysely oli avoinna 15.–29.11.2023 sekä verkossa että paperisena kirjastolla ja kirjastoautossa. Tavoitteena oli selvittää ennen kaikkea kirjaston asiakkaiden toiveita suunnitteilla olevaa remonttia varten. Samalla kyseltiin asiakastyytyväisyydestä.

 

Remonttihanke on aivan alkuvaiheessa, eikä tarkempia suunnitelmia tai aikataulua ole vielä. – Halusimme osallistaa kuntalaisia ja kysyä kirjastonkäyttäjien mielipiteitä jo varhaisessa vaiheessa, kirjastotoimenjohtaja Noora Mustajoki sanoo.

 

Tulokset tarjoavat arvokasta tietoa siitä, kuinka kirjaston palvelut koetaan ja minkälaisia parannusehdotuksia käyttäjillä on. Kyselyssä kerättiin tietoa mm. kirjaston nykyisistä vahvuuksista, tiloista ja parannusehdotuksista. – Kirjastolaki on muuttunut muutama vuosi sitten, ja se on asettanut yleisille kirjastoille tärkeitä tehtäviä myös työskentely-, kokoontumis- ja harrastetilojen tarjoamiseen sekä yhteiskunnallisen ja kulttuurisen vuoropuhelun edistämiseen, Mustajoki kertoo.

 

Kirjaston tilojen ahtaus ja hiljaisen tilan puute mainittiin kyselyssä useasti. Vastaajat toivoivat rauhallista opiskelutilaa, kokoustilaa ja etätyötilaa – sekä kahviota. Myös lasten- ja nuortenosastolle kaivattaisiin parempia tilajärjestelyjä.

 

Kyselyyn vastanneet toivovat kirjastoon myös lainattavia liikunta- ja retkeilyvälineitä sekä muita harrastevälineitä, kuten ompelukoneita, kameroita ja soittimia. Myös asianmukaiset näyttely- sekä esiintymistilat saavat monta mainintaa. Kirjastosta toivotaan monipuolista ja viihtyisää kohtaamis- ja oleskelupaikka eri ikäryhmille ja erilaisille tarpeille.

 

Kiitosta kyselyssä saavat kirjaston valikoima ja varausmahdollisuus muista Lapin kirjastoista, omatoimikirjasto, viihtyisyys ja tapahtumat, mutta suurimmaksi vahvuudeksi kysely paljastaa kirjaston henkilökunnan asiantuntemuksen, palvelualttiuden ja lapsiystävällisyyden.– Henkilöstön saamasta hyvästä palautteesta olemme iloisia ja kiitollisia. Pyrimme erinomaiseen asiakaspalveluun, ja on mukava kuulla, että asiakkaat kokevat saavansa kirjastosta apua paitsi lukuharrastukseensa myös tiedonhankintaan ja digitaalisuuteen ja laitteisiin liittyviin ongelmiin sekä luottavat kirjaston väkeen. Omatoimikirjasto ei tarkoita palvelun heikkenemistä, Mustajoki toteaa.

 

Lisätiedot: Noora Mustajoki, kirjastotoimenjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 506 0042, noora.mustajoki@kittila.fi