Kittilä-päivää juhlitaan lauantaina 23.3.2024 – tervetuloa mukaan!

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Tiedote 13.3.2024, Kittilän kunta
 

Kittilä-päivän ohjelman löydät täältä

Lauantaina 23.3.2024 juhlistetaan Kittilän syntymäpäivää sekä vietetään Kittilän urheiluhallin 10-vuotisjuhlia. Kaikki kutsutaan mukaan yhteiseen juhlapäivään. Päivä alkaa Kittilän kirjastolla klo 10-11 aamukahveilla Revontuli-Opiston pianonsoiton oppilaiden säestämänä. Kirjasto kutsuu mukaan kahveille, kuulemaan musiikkia ja vaikkapa lukemaan päivän lehdet. Kirjastolla on koko Kittilä-päivän hengessä esillä Kittilä-aiheinen kirjanäyttely kotiseutukokoelmaan liittyen, ja näyttelyyn voi tutustua kirjastolla jo edeltävän viikon aikana. Myös urheiluelämäkertoja on esillä Kittilän urheiluhallin 10-vuotisjuhlan kunniaksi. Luonnostaan eläväinen - Kittilän historia -teos on esillä ja sen voi ostaa omaksi kirjastolta. Kittilän historia on värikästä, täynnä tapahtumia ja mielenkiintoisia ihmisiä – kuten Kittilän nykypäiväkin!

Seuraavaksi Kittilä-päivän ohjelmassa on urheiluhallin 10-vuotisjuhlat klo 11-13. Urheiluhallilla on monenlaista puuhaa varsinkin alle kouluikäisille lapsille. Perheen pienimmät pääsevät touhuamaan leikkialueelle, temppuilemaan Air Track -ilmavolttipatjalle, taituroimaan ninjaesteradalle, pelailemaan pelikaukalossa, hurjastelemaan formularadalla sekä testaamaan seinäkiipeilyä. Osallistujille jaetaan ilmapalloja ja urheiluhallilla menossa mukana on myös Onni-ahma.  

Urheiluhallilla on päivän aikana myynnissä värikkäitä Kittilä-tuotteita, kuten kahvimukeja, kasseja, heijastimia. Tuotteissa on kittiläläislähtöisen suunnittelija Jukka Puljujärven Kittilälle tuottama värikäs ilme, Ahman vuodenajat.

Iltapäivän palkitsemistilaisuudessa klo 13.30 alkaen urheiluhallilla päästään juhlapuheiden tunnelmaan. Ohjelmassa on kunniamerkkien jako sekä menestyneiden urheilijoiden palkitseminen. Lisäksi palkitsemistilaisuudessa päästään nauttimaan Lukkarin koulun oppilaiden esityksistä.  

Urheiluhallilla on tarjolla keittolounasta klo 11-13, ja iltapäivän palkitsemistilaisuuden päätteeksi noin kello 14 kakkukahvit. Tarjoiluja on varattu kahdellesadalle ensimmäiselle kävijälle, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä juhlapäivänä. 

Kittilä-päivän tilaisuudet ja tarjoilut ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ainoastaan Kittilän historiakirjaa varten ja Ahma-puodin ostoksiin mukaan voi varata käteistä tai maksukortin.  

Kittilä-päivän kirjaston ja urheiluhallin päivätapahtumien järjestelyistä vastaa Kittilän kunta, ja päivä toteutetaan paikallisten toimijoiden kanssa. Tarkoituksena on, että Kittilä-päivästä tulisi vuosittainen kaikkien kittiläläisten juhla, jota juhlitaan aina 23. maaliskuuta. Viikonpäivä vaihtelee ja juhlaan voidaan sen mukaisesti tuoda eri teemoja. Kittilä on perustettu maaliskuun 23. päivä vuonna 1868, joten tänä vuonna Kittilä täyttää 156. 

 

Kittilä-päivään liittyy muitakin tapahtumia

Kittilä-päivän etkoina ja jatkoina toimii Hiljaisuus ry:n järjestämät erilliset konsertit perjantai-iltana klo 18 ja lauantaina klo 16 Särestönimi-museossa. Kittilän kuntalaiset saavat kunnan kulttuuritoimen tukemana konserttilipun alennettuun kuntalaisetuhintaan. Doppelgänger-konserteissa esiintyy Euroopan konserttisaleja kiertänyt Erik Bosgraaf yhdessä äänisuunnittelija Jorrit Tammingan kanssa. Luvassa on keskiaikaisten, puisten nokkahuilujen pehmeä äänimaailmaa, joka muunnetaan digitaalisten muokkausten avulla ikään kuin alkuperäisen äänen kaksoisolennoksi. 

Kunta järjestää kunnan alueen palveluasumisyksiköissä kakkukahvit asukkaille yhdessä hyvinvointialueen kanssa juhlapäivän hengessä. Kittilän kirkossa on puolestaan lauantaina 23.3 klo 18 ilta kittiläläislähtöisen runoilijan Niilo Rauhalan virsien ja runojen äärellä, yhteistyössä Kittilän seurakunnan ja Rauhanyhdistyksen kanssa.

Tehdään Kittilä-päivästä yhteinen koko Kittilän juhla – tule mukaan! 

 

Lisätietoja Kittilä-päivän järjestelyistä: 

Kittilä-päivän järjestelyryhmä, yhteyshenkilö Juha Marletsuo, liikuntasihteeri, 040 573 1123, juha.marletsuo@kittila.fi. 

Mukana päivän järjestelyissä ovat mm. kunnan hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän perhekeskus sekä Seurakunnan kasvatustyö. 

 
Ohjelma:
Tapahtuman ohjelma tarkentuu tapahtumapäivään saakka, seuraa tapahtuma kunnan sosiaalisen median kanavissa ja kunnan sivuilla:
https://kittila.fi/tapahtumat/kittilan-kirjasto-urheiluhalli-la-233-klo-10-15-kittila-paiva 

 

Lisätietoa Hiljaisuus ry:n konserteista Särestöniemi-museossa 
Kunnan sivuilla: https://kittila.fi/tapahtumat/hiljaisuuden-vieraana-konsertti-sarestossa-pe-223-klo-18-erik-bosgraaf-jorrit-tamminga  

taru@hiljaisuusfestivaali.fi ja, 050 337 2828 / Joonas Martikainen