Kittilän koulukeskuksen rakennustöiden valmistuminen siirtyy, koulu alkaa uusissa tiloissa elokuussa 2024

Kuva
Kittilän uusi koulurakennus

Tiedote 15.2.2024, Kittilän kunta

 

Kittilän koulukeskuksen rakennustöiden tilaaja Kittilän kunta ja urakoitsija Sakela Rakennus ovat sopineet, että koulukeskuksen rakennustyömaan valmistuminen siirtyy suunnitellusta maaliskuusta 2024. Suunnitelman mukaan koulu alkaa elokuussa uudessa alakoulun rakennuksessa ja yläkoulun tiloissa.

Kittilän koulukeskuksen rakennustyömaa pitää sisällään alakoulun uudisrakennuksen ja yläkoulun laajennuksen. Vanha pajarakennus, jossa on mm. teknisen työn tilat, puretaan.

Valmistumisen siirtyminen johtuu urakan edetessä ilmenneistä lisätyötarpeista. Tällaisia ovat esimerkiksi yläkoulun ruokalan lattian uusiminen ja yläkoulun auditorion mahdollinen lisätyöremontti. Lisäksi jotta kevätlukukautta voisi jatkaa mahdollisimman pitkälle myös teknisen työn osalta, on sovittu että pajarakennuksen purkua siirretään toukokuun 2024 alkuun, ja teknisen työn luokka on käytössä koululle huhtikuun loppuun saakka.


Kittilän kunnan teknisestä toimesta ja koulutoimesta todetaan, että väliaikaisjärjestelyt ovat vaatineet kaikilta ymmärrystä ja sopeutumista ja kiitämme erityisesti koulutilojen käyttäjiä eli oppilaita ja henkilökuntaa sekä huoltajia kärsivällisyydestä koulukeskuksen uusintatöiden aikana. Aikataulun siirtymisellä tähdätään siihen, että lopputuloksena on laadukkaat tilat koululaisille syksyllä.

 

Lisätiedot:

Roni Jänkälä, tekninen johtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 540 6357, roni.jankala@kittila.fi

Petteri Kinnunen, sivistystoimen johtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 705 7486, petteri.kinnunen@kittila.fi

Janne Ylinampa, rehtori, lukio ja yläkoulu, Kittilän kunta, puheluin 040 760 6503, janne.ylinampa@edu.kittila.fi

 

Kuvassa uusi alakoulun rakennus marraskuussa 2023.
Kuva: Kittilän kunta