Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 8.10.2024 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 10.10.2024, Kittilän kunta

 

Kittilän kunnanhallitus päätti:

 

-       valtuustoaloitteeseen Elvytystaitojen opetus peruskouluun ja toiselle asteelle Kittilässä seuraavasti: Kunnanhallitus hyväksyy koululautakunnan esityksen seuraavalla muutoksella: Kittilän koulutoimi selvittää mahdollisuutta osallistua Kids save lives -elvytyshankkeeseen. Lisäksi koulutoimessa selvitetään elvytystaitojen sisällyttämistä perusopetuksen ja lukion opetussuunnitelmaan.

Sydäniskureiden osalta kunta neuvottelee kyläyhdistysten tai muun kylissä toimivan yhdistyksen kanssa sydäniskurin sijoittamisesta yhdistyksen hallinnoimaan ja tarkoitukseen soveltuvaan rakennukseen. Sydäniskureiden ja Kids save lives -hankkeeseen osallistuminen huomioidaan vuoden 2025 talousarviossa.

-       että teknisen lautakunnan esitys yksityisteiden perusparantamisen avustusehtojen tarkentamisesta hyväksytään ja kunnanvaltuustolle esitetään, että yksityisteiden perusparannuksen avustusehtoja täydennetään esitetyn mallin mukaisesti.

-       esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto toteaa Mikko Saarelan menettäneen vaalikelpoisuuden Kittilän kunnan kunnallisiin luottamustehtäviin paikkakunnalta pois muutos vuoksi ja myöntää eron varavaltuutetun tehtävästä. Keskusvaalilautakuntaa pyydetään nimeämään Kuntalaislistalle uuden varavaltuutetun varavaltuutettujen määrän jäädessä vajaaksi.

-       esittää kunnanvaltuustolle, että veroprosentit vuodelle 2025 määrätään seuraavasti:

o   tuloveroprosentti 7,30 %

o    yleinen kiinteistöveroprosentti 1,16 %

o    vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 0,41 %

o    muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,20 %

o    maapohjan kiinteistöveroprosentti 1,30 %

o    voimalaitokset 3,10 %

o    yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0,00 %

-       esittää kunnanvaltuustolle, että Ounastähti kehittämiskuntayhtymän vuoden 2023 ylijäämän palautuksesta siirretään Tiehankerahastoon 500.000 euroa.

-       hyväksyä rakennus- ja ympäristölautakunnan esityksen ja esittää  edelleen valtuustolle Kittilän kuntaan laaditun ilmastosuunnitelman hyväksymistä lautakunnan hyväksymällä muutoksella.

-       että asia ilmastokoordinaattorin palkkaaminen palautetaan jatkovalmisteluun.

-       että investointikohteeseen "Liikuntatoimen saksinostin tampparihallille" varatun 35.000 euron suuruinen määräraha ja lukion irtaimistohankintojen määrärahoista 35.000 euroa käytetään liikuntatoimen monitoimikuormaajan ja lisävarusteiden hankkimiseen. Liikuntatoimen nykyinen monitoimikuormaaja, kauha ja puskulevy siirtyvät kiinteistötoimen käyttöön.

-       vuokrata kiinteistöstä Kumpula RN:o 33:209 (261-409-33-209) noin 1,012 ha:n suuruisen alueen teollisuustonttitarpeisiin.

-       lausunnoistaan Gemdale Ltd:n malmietsintälupahakemuksista koskien Ranta- ja Ranta 2 –nimisiä malminetsintä-lupia.

-       myöntää LC Kittilä-Levi ry:lle Pokan pakkastaulun kunnostamiskustannuksiin 1350 euron avustuksen.

-       että Kittilän kunta maksaa Kittilän kylien neuvoston edustajan sekä enintään kahden (2) edustajan osallistumismaksut/kittiläläinen kyläyhdistys osallistumisesta Lapin kylätoimintapäiville marraskuussa Torniossa.

-       myöntää Särestön Kamarikonsertit ry:lle Kittilässä järjestettävän joulukonsertin järjestämiseen 4 500 euron avustuksen.

-       että Kittilän kunta ilmaisee halukkuutensa olla mukana Tunturi-Lapin Kehitys ry:n hallinnoimassa elokuvakomission toiminnassa ja jatkaa neuvotteluita aiheesta Tunturi-Lapin Kehitys ry:n ja elokuvakomissioon osallistuvien kuntien kanssa.

-       nimetä LapIT Oy:n osakaskokoukseen 29.10.2024 edustajaksi elinkeinojohtaja Katariina Palolan ja varaedustajaksi ICT-suunnittelija Mari Takalon.

-       nimetä Ounastähti Kehittämiskuntayhtymän yhtymäkokoukseen 31.10.2024 edustajaksi Pirkko Jauhojärven ja varaedustajaksi Jouko Nikkisen.

-       nimetä Raija Palosaaren tilalle Merja Korvan Leader Tunturi-Lappi ry:n hallitukseen kolmevuotiskaudelle 2025-2027 ja esittää Leader Tunturi-Lapin syyskokoukselle hänen valintaansa.

-       keille myönnetään palkinnot Kittilän Vuoden Yrittäjä, Kittilän Vuoden Yksinyrittäjä, Kittilän Vuoden Naisyrittäjä ja Kittilän Vuoden Maaseutuyrittäjä 2024.

-       että kehittämisasiantuntija Katja Kaunismaa jatkaa hallintojohtajan sijaisena 30.11.2024 asti tai niin kauan kuin varsinainen viranhoitaja palaa takaisin töihin.

-       ottaa vastaan Lapin ELY-keskukselta Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueelle siirtyvät sopimukset työllistymistä edistävistä palveluista ja valtuuttaa kunnanjohtajan ja työllisyysaluejohtajan allekirjoittamaan siirtyvät sopimukset.

-       siirtää kustannuspaikalta Lukion irtaimisto 45 000,00 euroa työllisyysalueen Kittilän tilojen kalustukseen, TE24-uudistuksen valmistelu –kustannuspaikalle.

-       hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen asiassa Levin katujen talvihoitotyöt 2024 -.

-       esittää valtuustolle, ettei se aseta keskuudestaan Kuntalain 35 §:ssä tarkoitettua tilapäistä valiokuntaa valmistelemaan kunnanjohtajan irtisanomista. Mikäli valtuusto päättää tilapäisen valiokunnan perustamisesta, valtuusto valitsee tilapäiseen valiokuntaan neljä jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen ja nimeää valiokunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ja valiokunnan työskentelyssä noudatetaan soveltuvin osin Kittilän kunnan hallintosäännön määräyksiä, ja että asiat käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta, ja että valiokunta voi ottaa itselleen sihteerin sekä lainopillisen avustajan.

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja myöhemmin pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat 

Tiedotteen julkaisuvaiheessa pöytäkirjaa ei ole vielä tarkastettu eikä sitä ole allekirjoitettu. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi