Kittilän kunnanhallitus päätti Hoitokoti Hopeatuvan ostosta ja muita ajankohtaisia asioita

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Tiedote 16.2.2024, Kittilän kunta

Kittilän kunnanhallitus teki 13.2.2024 kokouksessaan päätöksen ostaa Teija Harjunpäältä/Hopeatupa Oy:ltä kiinteistön. Aiemmin Hopeatupa on tarjonnut ikääntyneiden palveluita yksityisenä palvelutuottajana.

PBM Rakennetutkimus on suorittanut kiinteistössä rakennetutkimuksen, joka oli käytettävissä päätöstä tehtäessä. Merkittävimmät havainnot liittyivät kiinteistön aiempaan käyttöön. Tilat ovat olleet palveluasumiskäytössä ja ovat siksi rakennettu esteettömiksi.  Tilat ovat kunnossa, joskin pientä pintojen ehostusta tarvitaan. Ennen kunnanhallituksen päätöstä tilojen kuntoselvitys kävi teknisessä lautakunnassa. Kittilän kunnanvaltuustossa oli syksyllä 2023 kysymyksenä käsittelyssä palveluasumisen tarpeet Kittilässä ja kävi ilmi Lapin hyvinvointialueelta kysyttäessä, että kittiläläisiä palveluasumisen tarvitsijoita oli jonossa odottamassa. Lapin hyvinvointialueella on tavoite, että pitkäaikainen laitoshoito korvattaisiin ympärivuorokautisella palveluasumisella. Muutoinkin Lapin hyvinvointialueen tavoitteena on lisätä yhteisöllistä asumista säästöpaineiden johdosta. Tarkoituksena on käynnistää neuvottelut Hopeatuvan tiloista Lapin hyvinvointialueen kanssa.

Kunta on suhtautunut myönteisesti kylien omiin kehittämisen kohteisiin. Parhaillaan Kittilän kunnanhallitus on päättänyt esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää Kuivasalmen ja Nilivaaran kyläyhdistys ry:lle hankeaikaisen lainan 8.552,75 euroa. Edellytys takaukselle on, että yhdistys saa myönteisen päätöksen Ruokavirastolle jättämäänsä hankehakemukseen. Yhdistys maksaa lainan takaisin Kittilän kunnalle saatuaan hankemaksatuksen tilille, viimeistään 31.12.2025. Hankkeessa Kuivasalmen ja Nilivaaran kyläyhdistyksellä on tarkoitus tehdä korjaavia töitä kylätalolla, joka sijaitsee Kuivasalmen kylässä.

Maanantaina 12.2.2024 kunnanvaltuustosalissa oli hyvinvointilautakunnan kutsuma avoin ideariihi, jossa pyrittiin ideoimaan aiemmin joulukuun talousarviossa valtuuston myöntämän 200 000 euron määrärahan käyttöä. Ideariihessä nousi esille erilaisia kehittämiskohteita palvelutarjonnassa sekä sellaisia ehdotuksia joilla voitaisiin tukea muun muassa erilaisten järjestöjen ja yhdistysten toimintaa ja tavoitella eri väestöryhmiä mukaan yhteiseen toimintaan ja aktiviteetteihin. Saatua materiaalia voidaan hyödyntää jatkossa.

Myöskin kunnan ilmastosuunnitelmaa ajatellen oli 15.2.2024 yleisölle avoin työpaja koskien tavoitteita ja malleja, joilla päästöjä voitaisiin hallita ja tavoitella hiilineutraaliutta. Ilmastosuunnitelma Kittilän kunnan osalta on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2024 aikana.

Keskiviikkona 28.2.2024 kello 17 Kittilän kunnantalolla järjestetään asuntofoorumi päättäjille ja yrittäjille. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Kittilän kunnan asuntotilanteesta ja tulevaisuudennäkymistä. Tilaisuus on suunnattu Kittilän kunnan päättäjille, alueen yritysten edustajille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Kittilän kunnanhallitus ja yrittäjät tapaavat torstaina 22.2.2024 keskustelemaan ajankohtaisista asioista.