Kittilän koulu rakennetaan osissa, aikataulua tarkennettu

Tiedote 13.4.2022, Kittilän kunta

Kunnanhallitus on päättänyt keskeyttää koulukeskuksen hankinnan hankintalain 125 § 1 momentin mukaisesti kahdella perusteella: kunta sai vain yhden urakkatarjouksen ja kyseisen urakkatarjouksen tarjoushinta ylittää kunnan varaaman määrärahan. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että koska tarjouksia saatiin vain yksi, ei syntynyt todellista urakkakilpailua. Kunnanhallitus päätti lisäksi, että koulukeskushanke kilpailutetaan uudelleen.

- Koulu tullaan rakentamaan kirkonkylään. Rakentamisen ajankohta on tällä hetkellä vaikein vuosikausiin, joka vaikutti siihen, että kunta päätti keskeyttää koulukeskuksen hankinnan. Yhteinen tahtotila on kuitenkin selvä ja koulu rakennetaan. Kouluhanke pilkotaan kolmeen vaiheeseen ja rakennusurakat jaetaan pienempiin osiin, kertoo kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

Koulun suunnittelua on ohjannut koulukeskushankkeen ohjausryhmä, johon kuuluvat koulun käyttäjien edustajat ja luottamushenkilö- sekä viranhaltijaedustajat.

- Myös ohjausryhmän kanta on ollut yksimielinen ja hyvin selvä eli koulu rakennetaan tarkennetulla aikataululla. Rakentaminen aloitetaan ala- ja yläkoulujen rakentamisella. Ohjausryhmässä ymmärrettiin vaikea markkinatilanne, mutta samalla halutaan viestiä siitä, että kuntamme lapsiin ja nuoriin satsataan kunnassa, kertoo Rantapelkonen ohjausryhmän tunnelmista.

Kunnanhallituksen päätös rakentamisen vaiheista

Ensimmäisessä vaiheessa kilpailutetaan ykkösvaihe eli alakoulun ja yläkoulun rakentaminen, ja nämä rakennetaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Toisessa vaiheessa rakennetaan lukio, joka olisi valmis tammikuuhun 2024 mennessä. Kolmannessa vaiheessa rakennetaan huoltorakennus ja tehdään pihatyöt.