Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 16.8.2022 päätöstiedote

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Tiedote 17.8.2022, Kittilän kunta

 

Kittilän kunnanhallitus päätti:

  • hyväksyä Kittilän koulukeskuksen rakennusurakkaan Sakela Rakennus Oy:n ko­ko­nais­hin­ta­tar­jouk­sen 12 950 000,00 € (ALV 0%), sähköurakkaan Sähkö-Kela Oy:n kokonaishintatarjouksen 1 138 000,00 € (ALV 0%), LVI-urakkaan Lapin LVI-asennus Oy:n ko­ko­nais­hin­ta­tar­jouk­sen 1 949 100,00 € (ALV 0%) ja automaatiourakkaan Gane Oy:n kokonaishintatarjouksen 79 900,00 € (ALV 0%). Tarjoukset hyväksyttiin perustuen tarjouspyynnön mu­kai­suu­teen ja hinnan kokonaistaloudellisuuteen.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että noin 2,1 hehtaarin suu­rui­nen määräala kiinteistöstä Oja 261-405-42-30 ostetaan 8 000 eu­ron kauppahinnalla ja että kunnanvaltuusto myöntää kauppaan maan­han­kin­nan kustannuspaikalle 8 000 euron li­sä­mää­rä­ra­han.
  • hyväksyä neljä Kittilän kunnan ja yksityishenkilön välistä sekä Kittilän kunnan ja Kittilän kirkonkylän yhteisten maa- ja vesialueiden osakaskunnan (jakokunta) välisen maanvuokrasopimuksen maa-alueiden vuokraamiseen tulvasuojelua varten alueelta Pääskylänniemi - Kantatie 79 - Ollilanojantie. Vuokra-aika on 1.8.2022-31.7.2072.
  • antaa suostumuksensa kiinteistön Villa Me­ri­no 261-409-38-321 luovuttamiseksi rakentamattomana edelleen 50 000 euron kauppahinnalla Kiinteistö Oy LaSi-Villas – nimiselle yh­tiöl­le.
  • lausunnoista seuraavista Agnico Eagle Finland Oy:n malminetsintäluvan jatkoaikahakemuksista: Hanhimaaitä (ML2012:0161), Kevuvaara (ML2012:0162), Kuoksu (ML2014:0024), Kolva (ML2014:0014), Majava (ML2012:0110), Ollinpulju 1 (ML2014:0016), Ollinpulju 2 (ML2014:0017), Pahaskuusikko (ML2016:0059), Sopujänkkä (ML2015:0025) ja Suasjoki (ML2012:0105).
  • myöntää Könkään kyläyhdistys ry:lle 5.000 eu­ron avustuksen Akanrimmen lintutornin ja sen ympäristön kun­nos­tuk­seen.
  • hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen ja merkitä tiedoksi vakuutusyhtiön korvauspäätöksen korvausvaatimukseen hiihtoladulla kaatumisesta.
  • tehdä Metsähallituksen kanssa käyttöoikeussopimuksen noin 2,8 hehtaarin suuruisesta Pikku Kuusiselässä sijaitsevasta alueessa moottoriurheiluradan sijoitusta varten. Kunta aitaa alueen ja moottoriurheiluradasta laaditaan ylläpito- ja käyttöohjeet.
  • asettaa Tikkalinjärvi-Pahtavuoman, Pyhätunturin ja Levitunturin ulkoilureittisuunnitelmat yleisesti näh­tä­vil­le ulkoilulain 4 §:n mukaisesti. Reittisuunnitelmien nähtävillä olos­ta ilmoitetaan erikseen asianosaisena oleville maaomistajille ja pyy­de­tään paliskunnan lausunto.
  • että Kittilän kunnan omistuksessa oleva Nuottijärven kiinteistö otetaan Kittilän kunnan hen­ki­lö­kun­nan ja luottamushenkilöiden virkistys- ja retkeilykäyttöön.
  • merkitä tiedoksi Kittilän perhekeskustoiminnan ti­lan­ne­kat­sauk­sen.
  • merkitä tiedoksi kunnan lausunnon kaivosveron toteuttamista ar­vioi­van työryhmän arviomuistiosta.
  • esittää Lapin hyvinvointialueen vanhusneuvostoon jäseneksi Reijo Paasirovaa ja vammaisneuvoston jäseneksi Kaarina Sääskilahtea sekä nuorisovaltuustoon Onni Talvensaarea.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että se merkitsee tiedoksi ja hyväksyy Lauri Kurulan irtisanoutumisen teknisen johtajan virasta 1.10.2022 alkaen.
  • esittää kunnanvaltuustolle seuraavaa: teknisen johtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja käytännön kokemusta johtotehtävistä. Teknisen johtajan virka laitetaan haettavaksi sen jälkeen, kun valtuusto on päättänyt teknisen johtajan viran kelpoisuusvaatimuksesta. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa ja valitun tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus ennen viran vastaanottamista. Tarvittaessa voidaan käyttää ulkopuolista arvioijaa. Viran kokonaispalkka on 6.324 euroa/kuukausi.
  • esittää valtuustolle, että kunnanjohtajan määräaikaiseen virkaan ajalle 1.9. - 31.12.2022 tai kunnes uusi kunnanjohtaja on aloittanut virassaan, valitaan Antti Jämsén, ja että viran kokonaispalkka on 8.398 euroa kuukaudessa.
  • valita LL erikoislääkäri Janne Liimataisen terveyskeskuksen johtavan lää­kä­rin virkaan osa-aikaisena 60 % kokonaistyöajalla. Johtavan lääkärin kokonaispalkka on 12 500 euroa kuu­kau­des­sa, mikä määräytyy 60 % osa-aikaisuuden perusteella, jolloin hä­nen kokonaispalkkansa on 7 500 euroa sisältäen kouluttajalääkärin teh­tä­vät, mahdolliset toimenpide- ja lausuntopalkkiot. Virkasuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen lääkärien vir­ka­eh­to­so­pi­muk­sen mukaisesti. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on toimitettava kunnalle hyväksyttävä lää­kä­rin­to­dis­tus ennen viran vastaanottamista.
  • vuokrata Levin keskustassa Koy Levinkolmio – nimisen yhtiön sekä Koy Levin Kuningaskotka nimisen yhtiön kiin­teis­töi­hin ra­joit­tuvat Torikuja 2 ja 4 edustalla katualueella olevat te­ras­si­pai­kat kau­si­luon­toi­seen ul­ko­myyn­ti­toi­min­taan Rakennusliike Esa Nilivaara tmi:lle 5 vuodeksi vuok­ra­so­pi­muk­sen allekirjoittamishetkestä lukien. Hakija vastaa alueen järjestyksenvalvonnasta ja yleisestä siis­tey­destä. Tämä päätös ei oikeuta vuokra-alueen hallintaan vaan päätöksen saa­tua lainvoiman vuokra-alueesta laaditaan erillinen vuok­ra­so­pi­mus, jonka nojalla haetaan tarvittavat luvat ra­ken­nus­val­von­ta­vi­ran­omai­sel­ta.
  • hyväksyä vs. kunnanjohtajan esitykset vas­tauksiksi seuraaviin valtuustokysymyksiin ja –aloitteisiin ja kuntalaisaloitteisiin, ja esittää vastaukset tiedoksi kunnanvaltuustolle:
  • Valtuustoaloite/Kylien ulkoliikuntapaikkojen ehostaminen
  • Valtuustoaloite/Melua vähentävien pehmikkeiden hankkiminen yläkoulun ruokasalin tuolien jalkoihin
  • Valtuustoaloite/Mahdollisuudet saada Raattaman koululta tilaa kyläläisten kerho- ja harrastetoiminnalle
  • Kuntalaisaloite leikkipuistosta Levijärven alueelle
  • Kuntalaisaloite Sirkkajärventien tievalaistuksesta

 

Tarkemmat tiedot kokouksen asialistasta ja pöytäkirjasta Kittilän kunnan verkkosivuilta kohdasta Pöytäkirjat ja asialistat: http://dynasty.kittila.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=6

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot:
Antti Jämsén, vt. kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 653 0774, antti.jamsen@kittila.fi