Kittilän kunnanhallituksen päätökset 15.2.2022

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Tiedote 16.2.2022, Kittilän kunta
 

Kittilän kunnanhallituksen päätökset 15.2.2022


Kittilän kunnanhallitus päätti tiistaina 15.2.2022 kokouksessaan:

 

  • hyväksyä esitykset vas­tauk­sik­si valtuustoaloitteesiin koskien yksityisteiden hoitosopimusten päivittämistä ja kilpailuttamista ja valtuustoaloitteeseen Suojatie/liikennejärjestelyt kantatielle 79. Kunnanhallitus esittää vastaukset val­tuus­to­aloit­tee­siin tiedoksi kunnanvaltuustolle ja esittää valtuustolle aloitteiden to­tea­mis­ta loppuun käsitellyksi. 
  • esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää Kier­tä­vä Lastenkulttuurikeskus Kattila ry:lle hankeaikaisen lainan 135.000 euroa 0,1 %:n vuotuisella korolla, sillä edellytyksellä, että yh­dis­tys saa Lapin Ely-keskukselta myönteisen päätöksen Taidetta Tun­tu­reil­le -hankkeelle. Yhdistys maksaa lainan takaisin Kittilän kun­nal­le saatuaan hankemaksatuksen tilille, viimeistään 31.12.2023.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto myön­tää Kinisjärvi-Vuoman kyläyhdistys ry:lle, Rauhalan kyläyhdistys ry:lle sekä Kristillisen kulttuurin ja musiikin tuki ry:lle lisää aikaa kunkin yhdistyksen lainan ta­kai­sin­mak­sul­le 30.4.2022 saakka.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että kunta tekee ai­kai­sem­min hyväksytyistä avustusehdoista poiketen Tunturitien tie­kun­nan kanssa sopimuksen Tunturitien yksityistien kunnossapidosta se­los­tus­osas­sa mainituilla perusteilla. Kunta huolehtii Tunturitien tal­vi­kun­nos­sa­pi­dos­ta ml. liukkaudentorjunta sekä ke­sä­kun­nos­sa­pi­dos­ta.
  • hyväksyä Kittilän kunnan ja Partnos Oy:n vä­li­sen kaavoituksen käynnistämissopimuksen.
  • et­tä vuoden 2023 talousarvioesitykseen varataan määräraha kyl­mä­va­ras­ton rakentamista varten Ala­ky­län koulun yhteyteen, asiassa Alakylän kyläyhdistys ry:n hakemus palokalustokärryn suojakatoksen rakentamiseksi.
  • myöntää Mannerheimin Lastensuojeluliiton La­pin piirille 3.192 euron avustuksen lapsi- ja perhetoimintaan Kit­ti­län lapsiperheille.
  • perustaa tietoturvaryhmän, johon nimetään hal­lin­to­joh­ta­ja, tietosuojavastaava sekä ICT-suunnittelijat. Tietoturvaryhmän toimeksiantona on valmistella Kittilän kunnan tie­to­tur­va­po­li­tiik­ka sekä tietoturva- ja tietosuoja-ohjeistus 31.5.2022 men­nes­sä sekä tuoda ne päätöksentekoelimien käsiteltäväksi tä­män jälkeen.
  • hyväksyä kun­nia­merk­ki­oh­jeen ja vuosikellon kunniamerkkien hakemista varten.
  • hyväksyä Kittilän kunnan ja kunnanjohtaja Jari Rantapelkosen vä­li­sen johtajasopimuksen ajalle 1.2 - 31.1.2027 ja viedä johtajasopimuksen edelleen valtuustolle tiedoksi.
  • merkitä tiedoksi päätökset opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuudesta, esi- ja perusopetuksen yksikköhinnoista sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan yksikköhinnasta ja ohjaustuntien määrästä vuonna 2022. Pää­tök­siin ei haeta oikaisua.
  • merkitä tiedoksi Kittilän kirkonkylän tul­va­suo­je­lun vaihetta II koskevan loppuraportin.
  • merkitä tiedoksi teknisen toimen investointihankintojen kilpailutusaikataulun 2022.

 

Tarkemmat tiedot kokouksen asialistasta ja pöytäkirjasta Kittilän kunnan verkkosivuilta kohdasta Pöytäkirjat ja asialistat: http://dynasty.kittila.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=6

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätietoja:
Jari Rantapelkonen, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 745 9830, jari.rantapelkonen@kittila.fi