Kittilän kunnanhallituksen päätökset 18.1.2022

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Tiedote 20.1.2022, Kittilän kunta

 

Kittilän kunnanhallitus päätti tiistaina 18.2.2022 kokouksessaan:

- hyväksyä vs. kunnanjohtajan esityksen vastaukseksi valtuustoaloitteeseen koskien ylimääräisen koronakorvauksen maksamista hoitohenkilökunnalle. Kunnanhallitus esittää vastauksen valtuustoaloitteeseen tiedoksi kunnanvaltuustolle ja esittää valtuustolle aloitteen toteamista loppuun käsitellyksi. Lisäksi Kunnanhallitus päätti, että vuonna 2022 liikunta- ja kulttuurietu on koko vuoden osalta 100 euroa/henkilö, mikä on varattu vuoden 2022 talousarvioon.

- hyväksyä vs. kunnanjohtajan esitykset vas­tauksiksi seuraaviin valtuustokysymyksiin ja -aloitteisiin, ja esittää vastaukset tiedoksi kunnanvaltuustolle:

  • Valtuustokysymys Kittilässä järjestettävien mielenterveyspalvelujen tilanteesta
  • Valtuustoaloite koskien koulun oppilaille tarjoamien liikuntavälineiden huoltamista,
  • Valtuustoaloite koskien hygieniapassin suorittamisen mahdollistamiseksi perusopetuksessa yläasteen 8. ja 9. -luokkalaisille sekä mahdollisuuksien mukaan myös lukiolaisille
  • Valtuustoaloite koskien sivukylien sorateiden kuntoa kelirikon aikaan
  • Valtuustoaloite Sirkan Höperöojan kunnostus
  • Valtuustoaloite Maauimala kirkonkylälle
  • Valtuustoaloite Pyöröpaalien muovien keräämisen järjestäminen keväisin
  • Valtuustoaloite kylmäsäilytystilojen rakentamisesta uuden koulukeskuksen keittiön yhteyteen lähiruoan käytön lisäämiseksi
  • Valtuustoaloite Kittilän lukion liikuntasalien saneeraus
  • Valtuustoaloite Kittilän kunnan ja Kittilän seurakunnan yhteiset näyttötaulut

- yhteistyöesityksestä Ylläs – Levi tapahtumaan liittyen, että mikäli muut kumppanit päätyvät panostamaan 2022 optiovuoteen 20 000 euroa, kunnanhallitus päättää, että myös Kittilän kunta osallistuu vastaavalla summalla.

- myöntää Lapland Triathlon Levi ry:lle 10 000 eu­ron avustuksen Levi Extreme Triathlon -tapahtuman järjestämistä var­ten.

- hyväksyä talousarvion 2022 täy­tän­töön­pa­no-oh­jeen.

- valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteeri Sanna Ylinamman te­ke­mään hätätilanteessa muutoksia vaalilautakuntien ko­koon­pa­noi­hin sekä valtuuttaa lisäksi keskusvaalilautakunnan sihteerin rekrytoimaan en­nak­ko­ää­nes­tyk­sen vaalitoimitsijoita vaalipäivänä vaalilautakuntien jä­se­nik­si, mikäli jonkun vaalilautakunnan jäsenet tai va­ra­jä­se­net eivät olisi enää käytettävissä. Lisäksi kunnanhallitus päätti nimetä lisäksi vaalilautakuntien yhteiseen varajäsenpooliin Raija Palosaaren, Sirkka Hangasvaaran ja Pirkko Jauhojärven.

- hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen asiassa Rakennusluvan 21-0411-R muistutusten tiedoksi saattaminen tekniselle lautakunnalle ja Lapin Ely-keskukselle. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että vuoden 2022 ta­lous­ar­vion investointiosaan varataan lisämääräraha 30.000 euroa Mu­ku­la­tien kevyenliikenteenväylälle.

- lausunnosta Agnico Eagle Oy:n tuotannon noston ja CIL-rikastushiekan hallinnan ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta.

- nimetä Jouko Nikkisen Kittilän kunnan edustajaksi Lapin pe­las­tus­lai­tok­sen neuvottelukuntaan vuodeksi 2022.

- laittaa johtavan terveyskeskuslääkärin viran jul­ki­ses­ti haettavaksi vuoden määräajaksi tehtävän vas­taan­ot­ta­mi­ses­ta lukien. Johtavan terveyskeskuslääkärin virassa edellytetään yleis­lää­ke­tie­teen erikoislääkärin pätevyyttä. Virassa noudatetaan kuu­den kuukauden koeaikaa. Määräaikaisuuden perusteena on sosiaali- ja terveydenhuollon uu­dis­tus, jossa vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä siir­tyy vuoden 2023 alusta lukien kunnasta Lapin hyvinvointialueelle, ja tämä voi aiheuttaa muutoksia terveydenhuollon joh­ta­mis­jär­jes­tel­mään. Rekrytoinnissa käytetään ulkopuolista rek­ry­toin­ti­pal­ve­lua.

Tarkemmat tiedot kokouksen asialistasta ja pöytäkirjasta Kittilän kunnan verkkosivuilta kohdasta Pöytäkirjat ja asialistat: http://dynasty.kittila.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=6

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.