Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 20.6.2023 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 21.6.2023, Kittilän kunta


Kittilän kunnanhallitus päätti:

 

  • lausunnosta Pohjois-Lapin maakuntakaavaehdotuksesta 2040. Kittilän kunta pitää esityksiä Pokka - Inari ja Kittilä – Sodankylä teidentieluokan korotuksia erittäin tärkeinä kunnan ja koko vaikutus alueen kehityksen kannalta. Erityisesti Levi - Kittilä–Sodankylän välin tieluokan korotus valtatieksi ja peruskorjaus ylempää tieluokkaa vastaavaksi on erittäin tärkeää huomioiden Ikkarin kaivoshankkeen eteneminen ja sen vaikutus liikennemääriin.
  • lausunnosta Ylläksen osayleiskaavan muutosehdotuksesta, ettei kunnanhallituksella ole lausuttavaa Ylläksen osayleiskaavan muutosehdotuksesta. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti omana lausuntonaan, että hallitusohjelmaan kirjattu Kolarin radan sähköistäminen toteutuessaan tukee maakuntakaavassa olevaa Kolari-Kittilä-Levi-Sodankylä-Kemijärvi ratayhteyttä sekä tukee alueen infrastruktuurin kehittämistä.
  • siirtää Raattaman koulun saneerauksen kustannuspaikalta 50 000 € uudelle perustettavalle kustannuspaikalle (Pikku-Muksula, hammaslääkärin tila).
  • valtuuttaa vt. teknisen johtajan tekemään hankintapäätöksen Sirkan koulun lisätilojen hankkimiseksi kunnanhallituksen puolesta, sillä edellytyksellä, että kunnanvaltuusto kokouksessaan myöntää tarvittavan lisämäärärahan ja myönnetty määräraha on riittävä hankinnan suorittamiseksi ja että rakennus- ja ympäristölautakunta myöntää poikkeamisluvan Sirkan koulun lisätilan rakentamiseksi.
  • hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen valita Kirkonkylän katujen talvihoitotöiden urakoitsijaksi ajalle 1.10.2023- 31.5.2026 Kuljetusliike Matti Leppänen Oy:n kolmen (3) vuoden urakka-ajalle. Urakan sähköisen seurantajärjestelmän kuntalaisnäkymä otetaan käyttöön.
  • asiasta Levi Snow Sport Academyn pikkubussien hankinta leasing-sopimuksella (toimittaja- ja hintatiedot julkisia pöytäkirjan tarkastamisen jälkeen).
  • hyväksyä Inarin kunnan liittymisen Kittilän, Kolarin, Muonion ja Pellon kuntien sopimukseen yhteisestä pääluottamusmiehestä.
  • että työpaikkaohjaajalle, joka ohjaa oppisopimusopiskelijaa oman työn ohessa, maksetaan korvausta työpaikkaohjaamisesta 41,43 euroa/kk opiskelijan oppisopimuksen ajalta.
  • hyväksyä vuoden 2024 talousarvion ja 2025-2026 taloussuunnitelman raamin ja laadintaohjeen.
  • että Kittilän Aluelämpö Oy:n hallituksen jäseniksi esitetään seuraavia:Juha Hettula ja Sakari Kautto. Varajäseniksi esitetään: Aaro Granroth ja Helena Huikuri-Kujala.
  • esittää valittavaksi lapin liiton TE-24 koordinaatiohankkeen ohjausryhmän varsinaiseksi jäseneksi Tunturi-Lapin seutukunnan osalta hallintojohtaja Sanna Ylinamman.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto myöntää eron Timo Kurulalle valtuuston vaalilautakunnan puheenjohtajuudesta ja jäsenyydestä, valitsee jäsenen valtuuston vaalilautakuntaan Timo Kurulan tilalle ja valitsee valtuuston vaalilautakunnan puheenjohtajan.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto myöntää Pirjo Junttila-Vitikalle eron kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtajan tehtävästä, valtuusto suorittaa kunnanvaltuuston puheenjohtajiston täydennysvaalin ja valitsee kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtajan Pirjo Junttila-Vitikan sijaan.
  • kunnanhallituksen, teknisen lautakunnan, rakennus- ja ympäristölautakunnan, koululautakunnan ja hyvinvointilautakunnan vaaleista seuraavasti: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto päättää, että toimikauden pituus on valtuuston jäljellä oleva toimikausi, että kunnanvaltuusto valitsee kuhunkin toimielimeen yhdeksän (9) jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen sekä valitsee valituista kunnanhallituksen puheenjohtajan sekä 1. ja 2. varapuheenjohtajan.
  • että kunnanvaltuusto valitsee valtuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi Elinkeinopalvelut Kideven johtokuntaan kaksi (2) poliittisten ryhmien edustajaa sekä näille edustajille ja kunnanhallituksen puheenjohtajalle, 1. varapuheenjohtajalle ja 2. varapuheenjohtajalle henkilökohtaiset varajäsenet. Valtuusto nimeää yhden jäsenistä puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että Revontuli-opiston jaostoon valitaan valtuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi kaksi (2) varsinaista jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy Lapin liiton perussopimuksen.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto hyväksyy kunnan rahoitus- ja sijoitustoiminnan perusteet kunnanhallituksen tekemillä muutoksilla.
  • merkitä tiedoksi henkilöstökertomuksen 2022 ja esittää edelleen, että kunnanvaltuusto merkitsee sen tiedoksi.
  • esittää valtuustolle, että se merkitsee tiedoksi vuoden 2022 keskeneräiset valtuustoaloitteet sekä vuoden 2022 kuntalaisaloitteet.
  • että Kittilän kunnan hallintosäännön päivittäminen -asian valmistelussa noudatetaan yhteistoimintamenettelyä ja kunnanhallitus kuulee henkilöstöä 28.6. mennessä. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä päivitetyn Kittilän kunnan hallintosäännön ja että Kittilän kunnan uusi hallintosääntö tulee voimaan 1.8.2023.

 

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi