Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 28.6.2023 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 29.6.2023, Kittilän kunta

Kittilän kunnanhallitus päätti:

  • lausunnosta Ikkarin kaivoshankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta.
  • lausunnoista KG Finland Exploration Oy:n malminetsintäluvista Kehrävarsi ML2022:0064 ja Kevuvuoma ML2022:0089
  • lausunnoista Agnico Eagle Finland Oy:n malminetsintäluvan jatkoaikahakemuksista Koprapalo ML2017:0086, Kielisenjänkkä ML2017:0085 ja Suasmuotka ML2017:0094.
  • kumota tekemänsä päätöksen khall §174 9.5.2023 ”Kittilän Teollisuusalueen katujen ja vesihuollon rakentaminen” mukaisen urakan hankintaprosessin ja samalla kumota em. hankintapäätöksen. Perusteena tarjoajien kelpoisuuden arvioinnissa tehty virhe. Kohteesta järjestetään uusi kilpailutus siten, että katurakentaminen toteutetaan omana erillisenä urakkana sekä aikataululla ja vesihuollon rakentaminen vastaavasti omana urakkanaan.
  • vuokrata pitkäaikaisella (50 vuotta) maanvuokrasopimuksella Levin Vesihuolto Oy:lle kolme kiinteistöä.
  • Kittilän kunnan koulukuljetusten, Meän Pirssin kuljetuksen sekä työmatkaliikenteen hankinnasta viidelle reitille.
  • vuoden aktiivisin kylä 2023 palkinnon saajan. Palkinto luovutetaan Kittilän Kesämarkkinoiden yhteydessä.
  • hyväksyä vanhus- ja vammaisneuvoston esityksen, että Lapin hyvinvointialueen vanhusneuvostoon esitetään nimettäväksi Reijo Paasirovan tilalle varsinaiseksi jäseneksi Raili Fagerholm ja varajäseneksi Leena Kinnunen. Lapin hyvinvointialueen vammaisneuvostoon esitetään nimettäväksi varajäseneksi Elina Ala. Varsinaisena jäsenenä toimii Kaarina Sääskilahti.
  • että yleishallinnon toimialalle työllisyydenhoidon vastuualueelle perustetaan määräaikainen työllisyysasiantuntijan tehtävä ajalle 1.9.-31.12.2023. Määräaikainen toimi täytetään sisäisellä hakumenettelyllä. Jos sisäisessä hakumenettelyssä ei saada toimea täytettyä, laitetaan toimi julkiseen hakuun. Työllisyysasiantuntijan tarve vuodenvaihteessa ja kelpoisuusehdot päätetään erikseen.
  • hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen ja esittää valtuustolle Levin Ahvenjärven asemakaavan ja asemakaavamuutoksen asemakaavaehdotuksen hyväksymistä.
  • valittaa rakennus- ja ympäristölautakunnan tekemästä poikkeamispäätöksestä 23-01182-POI § 93 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, koska lautakunnan päätöstä ei ole perusteltu ja poikkeamisen myöntämisen oikeudelliset edellytykset puuttuvat.
  • käsitellä esityslistan ulkopuolisena asiana teknisen johtajan viran aukijulistamisen. Kunnanhallitus päätti laittaa teknisen johtajan viran haettavaksi niin, että hakuaika päättyy 18.8.2023.

 

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi