Kittilän uusi hirsikoulu ja yläkoulun saneeraus valmistuvat keväällä 2024, lukion saneeraustyöt alkavat kesällä

Kuva
Kittilän rakenteilla oleva hirsiseinäinen koulu marraskuussa 2023 ulkopuolelta

Tiedote 21.11.2023, Kittilän kunta

 

Kittilän kirkonkylän koulukeskuksen suunnittelu alkoi vuonna 2020, ja marraskuussa 2022 päästiin aloittamaan uuden koulun rakennustyömaa. Uuden koulun, jonka ulkoseinät ovat hirrestä, on määrä valmistua maaliskuussa 2024.

Rakentajan Sakela Oy:n hankkeesta vastaava Samuli Harjula kertoo, että tällä hetkellä, marraskuussa 2023, pääpaino on jo sisätöissä, joten alkanut talvi ei töitä haittaa. Työt ovat sujuneet pääosin hyvin. Erityisesti Harjula kiittelee paikallista väestöä ja projektin yhteistyökumppaneita alueella. Kaikki on sujunut hyvässä hengessä. – Omalta osaltamme olemme halunneet kiinnittää huomiota erityisesti turvallisuuteen, kun työmaa on näin lähellä kouluja ja päiväkoteja, ja lähellä liikkuu paljon lapsia. Tarvittaessa meiltä on ollut esimerkiksi liikenteenvalvontaa paikalla, Harjula kertoo. Työmaalla on myös kiinnitetty huomiota materiaalien kierrätykseen.

 - Laajassa urakassa tapahtuu aina myös jotakin odottamatonta, esimerkiksi tontilta on tullut vastaan vesijohtojen kulkuja paikoissa, joista ei ole ollut merkintää. Tämä on aiheuttanut vesikatkoksia koulu- ja päiväkotirakennuksissa, mutta ne on saatu nopeasti viestittyä ja korjattua, ja esimerkiksi vettä on toimitettu näihin pisteisiin, Harjula kertoo. Kiitosta saavat koulujen ja päiväkotien työntekijät, joiden kanssa kommunikointi on ollut sujuvaa.

Uuden koulun rakennustöiden ohessa on ollut käynnissä yläkoulurakennuksen saneeraus. Lisätöiden vuoksi urakka-aikaa on pidennetty. Vanhan kiinteistön korjaustöissä on tullut viivästyksiä uuden tekniikan päivittämisen vuoksi, esimerkiksi uudet viemärireitit linjauksineen ovat vieneet aikaa. Saneerauksen oli määrä valmistua alun perin marraskuussa 2023, mutta nyt valmistumisaikataulu on sama uuden koulun kanssa, maaliskuu 2024.

Lukion rakennuksen remontti on suunniteltu alkavaksi, kun koulujen kesälomakausi alkaa kesäkuulla 2024, kertoo Mauri Kivelä Kittilän kunnasta.

 

Lisätiedot:

Mauri Kivelä, koulukeskuksen rakennuttaja ja paikallisvalvoja, Kittilän kunta, puhelin 040 674 4393, mauri.kivela@kittila.fi
Samuli Harjula, vastaava työnjohtaja, Sakela Rakennus Oy, puhelin 044 378 9476, samuli.harjula@sakela.fi

 

Ylemmässä kuvassa Kittilän rakenteilla oleva hirsiseinäinen koulu marraskuussa 2023 ulkopuolelta, alla kuva koulun yläkerrasta sisältä. Kuvat: Kittilän kunta

Kuva
Kittilän rakenteilla oleva hirsiseinäinen koulu marraskuussa 2023 sisältä