Muutoksia Kittilän kunnantalon puhelinvaihteen ja neuvontapisteen palveluihin

Kuva
Erivärisiä puhelimen luureja roikkuu johdoistaan, kuvituskuva

Tiedote 20.2.2023, Kittilän kunta

Kittilän kunnan puhelinvaihteen palveluaika on 1.4.2023 alkaen maanantaista perjantaihin klo 9-11. Muutos tarkoittaa, että puhelinvaihteen numerosta 0400 356 500 palvellaan aikaisemman virka-ajan sijaan nyt aamupäivisin.

Muutos puhelinpalveluaikaan tuli tarpeelliseksi kunnantalolla aloittaneen uuden Kela-asiointipisteen myötä. Puhelinvaihteessa ja neuvonnassa työskentelevä palveluneuvoja hoitaa Kelan asiointipisteen tehtäviä arkisin klo 12-15.

Paikan päällä kunnantalolla neuvonnassa voi asioida arkisin klo 8-11 ja klo 11.45-16, osoitteessa Valtatie 15.

Vaihteen, neuvonnan ja Kelan asiointipisteen palveluiden sujuvuuden varmistamiseksi puhelinvaihteen aukioloaikaa muutettiin tämän päivän tarpeiden mukaiseksi. Suurin osa kunnan puhelinvaihteeseen saapuvista puheluista tulee arkisin klo 9-11, johon puhelinvaihteen aukiolo keskitetään. Kunnan verkkosivut on uudistettu viime vuosien aikana ja sivuilla on Kittilän kunnan henkilöstön ajantasaiset tiedot. Kun puhelinvaihde on suljettuna, yhteystiedot voi etsiä kunnaan nettisivuilta. Puhelinvaihdepalvelu halutaan kuitenkin edelleen tarjota vaihtoehdoksi arkiaamupäivisin, sillä puhelinneuvonta on saanut kuntalaisilta hyvää palautetta.

 

Kela-palvelupiste kunnantalon tiloissa vuoden 2023 alusta saakka

Kittilässä Kela-asioita on voinut vuoden 2023 alusta alkaen hoitaa uudessa asiointipisteessä kunnantalon aulassa. Asiointipisteessä on asiakastietokone, jolla Kela-asiat voi hoitaa verkossa. Kunnantalon neuvonnan työntekijä neuvoo yleisellä tasolla Kela-asioissa ja auttaa verkkoasioinnissa. Asiointipisteestä saa Kelan hakemuslomakkeita ja esitteitä. Asiointipisteessä on myös postilaatikko hakemuksia ja muita Kelaan toimitettavia asiakirjoja varten.

Kittilän uudessa asiointipisteessä on lisäksi Kelan etäpalvelu, jossa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa Kelan palveluasiantuntijalta tietokoneen kuva- ja ääniyhteydellä. Etäyhteyden avaamiseen saa tarvittaessa apua kunnan neuvonnasta. Etäpalvelussa voi hoitaa samoja asioita kuin Kelan omassa palvelupisteessä.

Lisäksi paikkakunnalla toimii vain ajanvarauksella palveleva Kelan oma palvelupiste osoitteessa Valtatie 60. Lähes kaikki Kela-asiat voi hoitaa myös verkossa tai puhelimessa. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Elämäntilannekohtaiset palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Kelan palvelupisteiden ja kuntien asiointipisteiden osoitteet ja aukioloajat löytyvät verkosta suomi.fi-palvelusta.

 

 

Ota yhteyttä